Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Το νέο αίμα… βράζει

Published

on

Η Εθνική ομάδα νέων του χάντμπολ προετοιμάζεται για το μεγάλο στόχο που έχει μπροστά της…

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Αυτές τις μέρες η Εθνική νέων βρίσκεται στο Άργος για προπονητικό καμπ. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, όπως φαίνεται και από τη selfie που τράβηξε ο Πέτρος Μπουκοβίνας για λογαριασμό του Sportsfeed.gr. Αυτά στο ξενοδοχείο. Στο γήπεδο η ομάδα δουλεύει σκληρά, καθώς μπροστά υπάρχει στόχος…

Τον Ιανουάριο (9-11) η Εθνική νέων θα αντιμετωπίσει μία μεγάλη πρόκληση, καθώς θα φιλοξενήσει στο Άργος τον προκριματικό όμιλο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 με αντιπάλους τη Σερβία και τα Νησιά Φερόε. Ουσιαστικά κόντρα στη Σερβία θα παιχτεί η πρόκριση στην τελική φάση, που αν επιτευχθεί αυτόματα θα είναι ένα σημείο – σταθμός για το ελληνικό χάντμπολ.

«Σκεφτόμαστε αυτούς τους αγώνες, προετοιμαζόμαστε γι’ αυτούς τους αγώνες. Θέλουμε να εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε. Η Σερβία διαθέτει μία πολύ ισχυρή ομάδα με παίκτες που σε αυτή την ηλικία αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού. Όποιο και αν είναι όμως, το ποσοστό των πιθανοτήτων θα το διεκδικήσουμε. Μέχρι τότε, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συναντιόμαστε είτε σε ημερήσια, είτε σε πολυήμερα καμπ όπως το τωρινό στο Άργος και να δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο», δήλωσε στο Sportsfeed.gr ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Σεϊρεκίδης.

Στο Άργος από την προηγούμενη Δευτέρα βρίσκονται 23 αθλητές, οι Μπουκοβίνας (ΠΑΟΚ), Δομπρής, Ντόβας (Φίλιππος), Δέσπος (ΧΑΝΘ), Παπαδόπουλος Αδαμ (Δράμα), Χατζηβακακέλης, Καβουσανάκης, Σεϊρεκίδης (Φοίβος), Κεδέρης (ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ), Χερουβείμ (Ποσειδώνας), Πασσιάς, Κρεμαστιώτης, Σπέντζος, Χαντέλης (Διομήδης Άργους), Μπάγιος, Ζιβούλοβιτς, Κουμαραδέλης, Μωραϊτης (ΑΣΕ Δούκα), Παπαδόπουλος Χ. (ΑΕΚ), Χειβιδόπουλος, Κουτρουμπής (Πανελλήνιος), Αντωνιάδης, Βλαχοθανάσης (Αναγέννηση Βύρωνα).

«Τα τελευταία δύο χρόνια πέρασαν από την Εθνική Νέων περίπου 80 παιδιά για να καταλήξουμε σε σχεδόν 30 αθλητές. Το κύριο ζητούμενο είναι να προετοιμάζουμε τους αθλητές για την Εθνική ομάδα των ανδρών, σε συνδυασμό με τη διεκδίκηση στόχων. Αυτή η φουρνιά από κάποιους αμφισβητήθηκε, αλλά έδωσε απαντήσεις με την προσπάθεια που κατέβαλλε για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου νικήσαμε την Ισλανδία και χάσαμε την πρόκριση από τα Σκόπια που είχαν και το πλεονέκτημα της έδρας. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ταλέντο σε συνδυασμό με τα σωματομετρικά δεδομένα. Κάποια παιδιά, άλλωστε, ήδη κλήθηκαν στην Εθνική ανδρών για τους αγώνες με την Κύπρο», σχολίασε ο κ. Σεϊρεκίδης.

H Εθνική νέων θα δώσει δύο φιλικά ματς την Κυριακή (19.00) και τη Δευτέρα (11.00) με την αντίστοιχη των ανδρών για να ολοκληρωθεί το προπονητικό καμπ. Το νέο ραντεβού για πολυήμερο καμπ είναι προγραμματισμένο για το Δεκέμβριο, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο για φιλικούς αγώνες είτε με την Αυστρία και το Ισραήλ εντός Ελλάδος, είτε με τη συμμετοχή σε ένα τουρνουά του εξωτερικού.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/