Connect with us

LIST

Το νέο αίμα στην πριμέρα

Published

on

Κατά πολλούς το ποιοτικότερο και θεαματικότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, η ισπανική Πριμέρα Ντιβιζιόν σίγουρα μπορεί να καυχιέται ότι φιλοξενεί μερικά από τα πιο «καυτά» ονόματα που κυκλοφορούν στην αγορά (ειδικά μετά και την έλευση του Γκάρεθ Μπέιλ).

Του Νίκου Κούδα
[email protected]

Το ίδιο ισχύει και για τη νέα γενιά της ισπανικής λίγκας, αφού σε αυτήν βρίσκει κανείς πολλά από τα αστέρια της εθνικής U-21 των «φούριας ρόχας», που σαρώνουν τους τίτλους σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Αυτοί είναι οι δέκα καλύτεροι νέοι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν φέτος στα ισπανικά γήπεδα.

10
Άλβαρο Βαδίγιο
Ηλικία: 18
Ομάδα: Ρεάλ Μπέτις
Εθνικότητα: Ισπανός
Θέση: Εξτρέμ
Εκτίμηση: Ο επονομαζόμενος «νέος Κριστιάνο Ρονάλντο», λόγω της ομοιότητάς του τόσο στο αγωνιστικό στιλ, όσο και στο σουλούπι, έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα από τη Σεβίλλης μόλις στα 16 του. Από τότε, έκανε πολλά κεφάλια… να γυρίσουν με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του, σε σημείο που να τον γλυκοκοιτάζουν εδώ και καιρό ουκ ολίγες αγγλικές ομάδες.

09.
Ρούμπεν Γκαρθία
Ηλικία: 20
Ομάδα: Λεβάντε
Εθνικότητα: Ισπανός
Θέση: Εξτρέμ
Εκτίμηση: Γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών του βαλενθιάνικου συλλόγου, ο Γκαρθία είχε πέρσι 31 συμμετοχές με τη Λεβάντε. Φέτος, λόγω και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τις «νυχτερίδες», ευελπιστεί να πάρει περισσότερες ευκαιρίες ως βασικός. Παίζει εξίσου καλά τόσο στις πτέρυγες, όσο και στην «τρύπα» πίσω από τους επιθετικούς.

08.
Χάρις Σεφέροβιτς
Ηλικία: 21
Ομάδα: Ρεάλ Σοσιεδάδ
Εθνικότητα: Ελβετός
Θέση: Φορ
Εκτίμηση: Ο Βόσνιος στην καταγωγή (η οικογένειά του μετανάστευσε στην Ελβετία στα τέλη της δεκαετίας του ’80) Σεφέροβιτς ξεκίνησε εντυπωσιακά τη νέα του ζωή στη χώρα των Βάσκων, έχοντας πετύχει ήδη δύο εντυπωσιακά γκολ στα δύο πρώτα του επίσημα παιχνίδια (δείτε ειδικά εκείνο κόντρα στη Λιόν). Με ύψος 1,85 μ., είναι από τους επιθετικούς που «γεμίζουν» αισθητά την αντίπαλη περιοχή.

07.
Λέο Μπαπτιστάο
Ηλικία: 20
Ομάδα: Ατλέτικο Μαδρίτης
Εθνικότητα: Βραζιλιάνος
Θέση: Φορ
Εκτίμηση: Σίγουρα το κενό που άφησε πίσω του ο Ραδαμέλ Φαλκάο είναι τεράστιο, αλλά ο νεαρός Βραζιλιάνος από το Σάντος (και γιος γιατρού) προσδοκά να γίνει το επόμενο όνομα στα χείλη των οπαδών της Ατλέτικο. Εντυπωσίασε πέρσι με τη φανέλα της Ράγιο Βαγιεκάνο, πετυχαίνοντας 7 γκολ και μοιράζοντας άλλες τόσες ασίστ. Πάντως, η παράδοση των «ροχιμπλάνκος» στους επιθετικούς (Τόρες, Αγουέρο, Φορλάν, Φαλκάο) τον ευνοεί…

06.
Αλμπέρτο Μορένο
Ηλικία: 21
Ομάδα: Σεβίλλη
Εθνικότητα: Ισπανός
Θέση: Αριστερό μπακ
Εκτίμηση: Μέλος της «χρυσής» εθνικής U-21 που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ισραήλ το καλοκαίρι, ο Μορένο μπορεί να μην ήταν από τους σταρ της ομάδας, αλλά σίγουρα αποδείχτηκε ένα πολύτιμο «εργαλείο» τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Ευελπιστεί να ξεπεράσει τις 15 συμμετοχές της περσινής χρονιάς, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του πορεία.

05.
Σούσο
Ηλικία: 19
Ομάδα: Αλμερία (δανεικός από τη Λίβερπουλ)
Εθνικότητα: Ισπανός
Θέση: Επιθετικός μέσος
Εκτίμηση: Μετά το σύντομο πέρασμά του από το «κόκκινο» λιμάνι της Αγγλίας, όπου αγωνίστηκε 14 φορές υπό τις οδηγίες του Μπρένταν Ρότζερς, ο Σούσο κρίθηκε ότι έπρεπε να επιστρέψει στα γνώριμα λημέρια της πατρίδας του, προκειμένου να «ψηθεί» περισσότερο ως βασικός. Κι απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι αναντικατάστατος, αφού στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στη Βιγιαρεάλ εντυπωσίασε, παίζοντας 90’ και «σερβίροντας» και τα δύο γκολ της ομάδας του.

04.
Τζέφρι Κοντογκμπιά
Ηλικία: 20
Ομάδα: Σεβίλλη
Εθνικότητα: Γάλλος
Θέση: Κεντρικός μέσος
Εκτίμηση: Με ύψος 1,88 μ. και στιλ που θυμίζει Πατρίκ Βιεϊρά, ο πιτσιρικάς με ρίζες από την Κεντρική Αφρική ήδη συγκεντρώνει διθυραμβικά σχόλια γύρω από το όνομά του. Βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της εθνικής U-20 των «τρικολόρ» που κατέκτησε το Μουντιάλ το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Κοντογκμπιά δείχνει ικανός για μεγάλα πράγματα.

03.
Άλβαρο Μοράτα
Ηλικία: 20
Ομάδα: Ρεάλ Μαδρίτης
Εθνικότητα: Ισπανός
Θέση: Φορ
Εκτίμηση: Προϊόν των ακαδημιών των «μερένγκες», ο θηριώδης νεαρός επιθετικός είναι το καμάρι των ανθρώπων της Ρεάλ. Ξεχωρίζει λόγω ύψους (1,90 μ.), αλλά και λόγω της ικανότητάς του να κρατάει μπάλα με ευκολία. Γεννημένος γκολτζής, έκανε πάρτι στις τρεις χρονιές του με τη Ρεάλ Μαδρίτης Β’ (44 γκολ σε 83 ματς), ενώ έχει πετύχει ήδη 2 τέρματα με τους «μεγάλους». Τον έχουν βαφτίσει «νέο Μοριέντες»…

02.
Ράφα Αλκάνταρα (Ραφίνια)
Ηλικία: 20
Ομάδα: Θέλτα Βίγκο (δανεικός από τη Μπαρτσελόνα)
Εθνικότητα: Βραζιλιάνος/Ισπανός
Θέση: Επιθετικός μέσος
Εκτίμηση: Με τέτοιο σόι, τι άλλο θα μπορούσε να γίνει; Γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή με τη «σελεσάο» Μαζίνιο (πέρασε και από τη Θεσσαλονίκη…) και αδερφός του σταρ της Μπάγερν Μονάχου, Τιάγκο, ο πιτσιρικάς θήτευσε κι αυτός στη φημισμένη Λα Μασία της Μπάρτσα. Ευελπιστεί να εντυπωσιάσει τον προπονητή του, Λουίς Ενρίκε, για να επιστρέψει πιο έτοιμος στην Καταλονία.

01.
Ντανιέλ Καρβαχάλ
Ηλικία: 21
Ομάδα: Ρεάλ Μαδρίτης
Εθνικότητα: Ισπανός
Θέση: Δεξί μπακ
Εκτίμηση: Αν και έκανε τα πρώτα του βήματα στην «καντέρα» (ακαδημία) της Ρεάλ, ο Καρβαχάλ έφτιαξε το όνομά του στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, όπου κατά γενική ομολογία εντυπωσίασε. Γι’ αυτό άλλωστε οι μαδριλένοι, αν και τον είχαν πουλήσει στους Γερμανούς, εξάσκησαν αμέσως την οψιόν επαναγοράς που υπήρχε στο συμβόλαιό του μετά από έναν μόλις χρόνο! Ολόκληρος Ρούντι Φέλερ (διευθυντής ποδοσφαίρου στις «ασπιρίνες») του έπλεξε το εγκώμιο, μάλλον δεν είναι τυχαίο…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/