Connect with us

ΤΖΟΥΝΤΟ

Το σεμινάριο του mr. Ippon

Published

on

Περισσότεροι από διακόσιοι τζουντόκα, από διάφορες χώρες της Ευρώπης διδάχτηκαν από τον Ηλία Ηλιάδη στο Παρίσι.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Το σεμινάριο που διοργάνωσε η Adidas στο Παρίσι, με προσκεκλημένο τον Ηλία Ηλιάδη αποτέλεσε ξεχωριστό γεγονός και αυτό φαίνεται από τη μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε.

Οι συμμετέχοντες, που σε ποσοστό 80% είχαν μαύρη ζώνη συγκεντρώθηκαν στο «σπίτι» του αθλήματος στο Παρίσι για να διδαχτούν σχετικά με την τεχνική του mr. Ippon, να φωτογραφηθούν μαζί του και να του κάνουν ερωτήσεις γύρω από το τζούντο και την καριέρα του.

Στο περιθώριο του σεμιναρίου ο Ηλιάδης παραχώρησε συνέντευξη όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το πώς τον κέρδισε το τζούντο: «Ξεκίνησα το τζούντο σε ηλικία 10 ετών. Βέβαια, από πέντε ετών πάλευα, στη Γεωργία έχουμε μεγάλη παράδοση στην πάλη. Διάλεξα όμως το τζούντο επειδή μου άρεσε. Στα 15 μου, το τζούντο ήταν το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου. Μου έμαθε το σεβασμό για τον αντίπαλο, για την οικογένεια, για τους φίλους μου. Το τζούντο είναι κάτι παραπάνω από ένα σπορ, τα πάντα κινούνται γύρω από το σεβασμό».

Ο Ηλιάδης μίλησε και για τον Γάλλο επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Τέντι Ρινέρ, χωρίς να τσιγκουνευτεί κομπλιμέντα. «Ο Τέντι είναι ο βασιλιάς, είναι το πρόσωπο του τζούντο. Όλοι οι τζουντόκα πρέπει να του πούμε ένα ‘ευχαριστώ’ για το γεγονός ότι έχει κάνει το τζούντο τόσο δημοφιλές…»

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/