Connect with us

STORY

Το χρυσό της ομογένειας

Published

on

Το ελληνικο κράτος γύρισε την πλάτη στους κωπηλάτες Λεύτερη Κόνσολα και τον Σπύρο Γιάνναρο. Δεν έκαναν το ίδιο και οι Έλληνες ομογενείς που κάλυψαν τα έξοδα των δύο αθλητών, οι οποίοι τελικά κατάκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο κωπηλασίας της Αυστραλίας.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Πριν από λίγες ώρες, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, διεξήχθει το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο για το 2014. Η χώρας μας που τα τελευταία χρόνια έχει πολλές και μεγάλες επιτυχίες στην κωπηλασία δε θα συμμετείχε στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς αν οι Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας δεν αποφάσιζαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να καλύψουν τα έξοδα για τους Κόνσολα-Γιάνναρο.
Με το κράτος να απέχει, το πλήρωμα του διπλού σκιφ ελαφριών βαρών των ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο προσθέτοντας ακόμα μία μεγάλη επιτυχία στην ελληνική κωπηλασία. Έχοντας στο πλευρό τους, την ομογένεια της Αυστραλίας Κόνσολας και Γιάνναρος πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή κούρσα και τερμάτισαν στη πρώτη θέση κάνοντας 6.34.08. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Κινέζοι Λι και Τονγκ με 6.37.05 και τρίτοι οι Αυστραλοί Γουόρντ και Κατσίτσακ με 6.37.20.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Σπύρος Γιάνναρος αφιέρωσε τη νίκη σε όλους όσοι στήριξαν αυτόν και τον συναθλητή του, Λευτέρη Κόνσολα. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την κούρσα μας, ξεκινήσαμε δυνατά για να βγούμε μπροστά και όταν τα καταφέραμε προσπαθήσαμε να κρατηθούμε. Το μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους Έλληνες της Αυστραλίας για τις προσφορές και ότι έκαναν για να έχουμε ότι χρειαστούμε. Επίσης στους συγγενείς κ φίλους του αθλήματος”. Από την πλευρά της και η κωπηλατική ομοσπονδία ευχαρίστησε την ελληνική κοινότητα του Σίδνεϊ η οποία μέσω των ΑΧΕΠΑ τους εξασφάλισε καθολικά τη φιλοξενία.

[youtube id=”-yeyML9MOdk#t=12″ width=”620″ height=”360″]

 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/