Connect with us

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Το όνειρο της Μαρίνας

Published

on

Μία αθλήτρια που συνδυάζει νίκες στο τάε κβον ντο και σε καλλιστεία, ετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα που δίνει βαθμούς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Μαρίνα Δημητροπούλου, είναι έτοιμη για όλα.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Την Κυριακή η πρωταθλήτρια του ΑΣ Κερατσινίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -67 κιλά, στο Όπεν της Σερβίας και την Τετάρτη αναχωρεί για το Μάντσεστερ προκειμένου να αγωνιστεί στο γκραν πρι της παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ένας αγώνας που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους πόντους στην ειδική Ολυμπιακή κατάταξη, που θα κρίνουν την πρόκριση στους Αγώνες του Ρίο.

«Φέτος έχω αγωνιστεί σε δύο όπεν. Στη Γερμανία πήρα το χρυσό μετάλλιο και τώρα στη Σερβία ήρθε το χάλκινο. Θα πήγαινα και εκεί για το χρυσό μετάλλιο, όμως έσπασα το μεσαίο δάχτυλο στο χέρι μου και προτίμησα να μη συνεχίσω στους δύο τελευταίους αγώνες, διότι υπάρχει μπροστά το γκραν πρι του Μάντσεστερ. Πάντως, το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι είναι ο τραυματισμός μου. Και με σπασμένο πόδι θα πήγαινα να παίξω σε αυτό τους αγώνες. Είναι μεγάλη τιμή να σε προσκαλεί η παγκόσμια ομοσπονδία σε ένα γκραν πρι το οποίο μετράει για την Ολυμπιακή πρόκριση. Στο Ρίο θα βρεθούν οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα τερματίσουν στην πρώτη εξάδα στο τέλος του 2015. Δύσκολο, αλλά θα το παλέψω. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα όνειρο», θα πει στο Sportsfeed.gr.

H Δημητροπούλου, αν και μόλις 21 ετών σύντομα θα κλείσει μία… εικοσαετία στο τάε κβον ντο: «Είμαι μέσα στον αθλητισμό από 2,5 ετών. Τάε κβον ντο, καράτε και κικ μπόξινγκ. Αυτό που κάνω το αγαπώ πολύ. Σχεδόν για δύο χρόνια έμεινα εκτός συστηματικών προπονήσεων, λόγω και των σπουδών, ωστόσο κατάφερνα να παίρνω πρωτιές σε πολλούς αγώνες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη νίκη στο παγκόσμιο του 2013 επί της Μεξικανής Εσπινόζα, που έχει κατακτήσει δύο Ολυμπιακά μετάλλια. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή. Εκεί πήγα με προετοιμασία ενός μήνα», εξηγεί.

Η 21χρονη πρωταθλήτρια δεν έχει επιτυχίες μόνο στο ταπί του τάε κβον ντο. Πρόσφατα στέφθηκε «Μις Ανατολική Αττική» σε καλλιστεία που έγιναν στο Πόρτο Ράφτη και παράλληλα ασχολείται με το μόντελινγκ. Προς το παρόν, πάντως, η βαρύτητα πέφτει στο τάε κβον ντο. «Από το καλοκαίρι ξεκίνησα συστηματικά προπονήσεις για να διεκδικήσω με όλες τις δυνάμεις μου την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μακάρι να δικαιωθούν οι κόποι μου».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/