Connect with us

STORY

Το Ironman της Κόνα με αριθμούς

Published

on

Ο Γερμανός Σεμπάστιαν Κίνλε αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Ironman της Κόνα στη Χαβάη, έναν από τους συγκλονιστικότερους αγώνες τριάθλου. Τον τίτλο στις γυναίκες κατέκτησε η Μιρίνα Κάρφραϊ.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Το Ironman της Καϊλουά-Κόνα στη Χαβάη αποτελεί σημείο αναφορά στο τρίαθλο κάθε χρόνο. Στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα τον τίτλο κατέκτησε ο Γερμανός Σεμπάστιαν Κίνλε και στις γυναίκες η Μιρίντα Κάρφραϊ. Ας δούμε όμως το συγκεκριμένο αγώνα από μία διαφορετική οπτική γωνία, με τη γλώσσα τον αριθμών.

8:14.18 Ο χρόνος του παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Κίνλε. Ο Γερμανός έκανε 54:38 στην κολύμβηση, 4:20.46 στην ποδηλασία και 2:54.36 στο τρέξιμο.
2:50.26 Ο χρόνος του μαραθώνιου για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Μιρίντα Κάρφραϊ. Η επίδοσή της στο τρίτο σκέλος ήταν ο ταχύτερος στις γυναίκες και ο έκτος συνολικά, συμπεριλαμβανομένων όλων των κατηγοριών των ανδρών.
36 Ο αριθμός των επαγγελματιών ανδρών που τερμάτισαν. Υπήρχαν 16 οι οποίοι εγκατέλειψαν συμπεριλαμβανομένων και των προαγωνιστικών κατηγοριών.
16:55.22 Ο χρόνος στον οποίο τερμάτισε η τελευταία γυναίκα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman 2014.
4:54.33 Ο χρόνος της Ελβετίδας Ντανιέλα Ράιφ στο σκέλος της ποδηλασίας ήταν ο καλύτερος μεταξύ των γυναικών και της έδωσε μία θέση στο βάθρο στο ντεμπούτο της.
2:44.38 Ο ταχύτερος χρόνος στον μαραθώνιο των ανδρών από τον Ισπανό Ιβάν Ράνια.
54:25 Ο ταχύτερος χρόνος στην κολύμβηση μεταξύ των επαγγελματικών γυναικών απ΄πο την Αμερικανίδα Αμάντα Στίβενς. Τρία δευτερόλεπτα πιο αργή ήταν η Βρετανίδα Τζόντι Σουάλοου με 54:28, ενώ 54:29 έκανε η τρίτη Κέσλερ.
1985 Ο επίσημος αριθμός όσων τερμάτισαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman 2014.
41.19 Ο μέσος όρος ταχύτητας του Σεμπάστιαν Κίνλε σε χλμ./ώρα στα 180χλμ. της ποδηλασίας.
4.0389 Ο απίστευτος μέσος όρος σε λεπτά ανά χιλιομετρο στο μαραθώνιο από την Μιρίντα Κάρφραϊ.
50:56 Ο καλύτερος χρόνος στην κολύμβηση από τον Γερμανό Γιαν Φροντένο και τον Αμερικανό Άντι Ποτς.
32 Ο αριθμός των επαγγελματιών γυναικών που τερμάτισε. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τέσσερις λιγότερες γυναίκες τερμάτισαν σε σχέση με τους επαγγελματίες άνδρες και οι γυναίκες είχαν σημαντικά μικρότερη απόσταση να διανύσουν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/