Connect with us

OLYMPICS

Ελεύθερος να αγωνιστεί στο Ρίο

Published

on

Ελεύθερος να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 είναι ο Όσκαρ Πιστόριους, αφού όπως ανακοίνωσε η διεθνής Παραολυμπιακή επιτροπή θα τον δεχθεί κανονικά στη διοργάνωση, εφόσον βέβαια δεν θα βρίσκεται εντός φυλακής…

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Και ενώ όλος ο κόσμος περιμένει την 13η Οκτωβρίου προκειμένου να πληροφορηθεί το μέγεθος της ποινής του 26χρονου Νοτιοαφρικανού δρομέα για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, η αρμόδια επιτροπή των Παραολυμπιακών Αγώνων (στους οποίους λαμβάνει μέρος ο αθλητής με τις ειδικές μεταλλικές λεπίδες) προχώρησε ένα βήμα μπροστά, θέλοντας να προλάβει τις δικαστικές εξελίξεις.

«Δεν θα σταθούμε εμπόδιο στον δρόμο του», τόνισε ο Κρεγκ Σπενς, εκπρόσωπος τύπου της διεθνούς Παραολυμπιακής επιτροπής, δηλώνοντας παράλληλα ότι οι σκέψεις όλων είναι με την οικογένεια και τους φίλους του θύματος. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι εφόσον ο Πιστόριους έχει εκτίσει την όποια ποινή του επιβληθεί μέχρι το 2016, τότε είναι ευπρόσδεκτος στο Ρίο. «Ο Όσκαρ θα πρέπει να αποφασίσει πρώτα απ’ όλα εάν επιθυμεί να αγωνιστεί και μετά να επιλεγεί από την εθνική Παραολυμπιακή ομάδα της Νότιας Αφρικής», συμπλήρωσε ο Σπενς.

Όσο για το ενδεχόμενο η παρουσία του Νοτιοαφρικανού να κηλιδώσει την εικόνα του Παραολυμπιακού κινήματος, ο Χαβιέ Γκονζάλεζ, εκτελεστικός διευθυντής τς επιτροπής, ήταν κατηγορηματικός: «Η δίκη δεν είχε κανένα αρνητικό αντίκτυπο στο Παραολυμπιακό κίνημα. Ο Όσκαρ υπήρξε ένας θεμελιώδης πρεσβευτής του κινήματός μας την περίοδο 2008-2012. Από τότε και μετά, το Παραολυμπιακό κίνημα έχει αποκτήσει πολλούς ακόμη πρεσβευτές και πολλούς σπουδαίους αθλητές, διεθνώς αναγνωρισμένους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πιστόριους, γνωστός και ως «Μπλέιντ Ράνερ», έχει κερδίσει έξι χρυσά μετάλλια (και οκτώ συνολικά) σε τρεις διοργανώσεις Παραολυμπιακών Αγώνων (το πρώτο στην Αθήνα το 2004), ενώ το 2012 στο Λονδίνο έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος αθλητής με τεχνητά μέλη που αγωνίστηκε σε κανονικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/