Connect with us

MONEY

Τρελά λεφτά για τραυματισμούς

Published

on

Το ποσό ρεκόρ των 578 εκατομμυρίων ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει το NFL μετά από συμβιβασμό με 4500 πρώην αθλητές του αμερικάνικου ποδοσφαίρου για τραυματισμούς στο κεφάλι.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Η ομοσπονδία του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη αθλητική βιομηχανία του πλανήτη. Τα έσοδα της είναι τεράστια, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως ο διαφημιστικός χρόνος 30 δευτερολέπτων στον αγώνα του τελικού, κοστίζει 2,64 εκατομμύρια ευρώ.
Φυσικά, από μία τόσο μεγάλη βιομηχανία, δε λείπουν τα εργατικά ατυχήματα. Οι αθλητές του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, έχουν τη μικρότερη διάρκεια ενεργής αθλητικής ζωής και κάνουν τη μεγαλύτερη χρήση στεροειδών αναβολικών, κυρίως για ιατρικούς λόγους (οι τραυματισμοί είναι συχνοί και επώδυνοι).

Πριν από δύο χρόνια, περίπου 4500 πρώη αθλητές, κατέθεσαν ομαδική αγωγή στο NFL ζητώντας αποζημίωση για παθήσεις (όπως η άνοια) που είναι αποτέλεσμα των κρανιοεγκαφαλικών βλαβών που έχουν υποστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Κάτω από την πίεση που ασκήθηκε και από τα ΜΜΕ, η ομοσπονδία συμφώνησε με τους παίκτες να πληρώσει 578 εκατομμύρια ευρώ. Όχι μόνο στους 4500 πρώην αθλητές, αλλά σε όλους όσοι έχουν υποστεί κάποια βλάβη. Επίσης, αποζημιώσεις θα δοθούν και στα μέλη των οικογενειών αυτών, που απεβίωσαν λόγω των συγκεκριμένων τραυματισμών.

Τέλος, το NFL υποχρεώθηκε να καταβάλει 56,6 εκατομμύρια ευρώ για ιατρικές εξετάσεις στους αθλητές και 7,55 εκατομμύρια ευρώ για ιατρική έρευνα πάνω στο θέμα των κρανιοεγκεφαλικών τραυματισμών.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/