Connect with us

OLYMPICS

Τόκιο οι Αγώνες του 2020

Published

on

Τελικά τα μεγάλο φαβορί επικράτησε και το Τόκιο επιβραβεύθηκε με την ανάθεση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020 κερδίζοντας την Κωνσταντινούπολη στην τελική ψηφοφορία με 60-36.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Η Κωνσταντινούπολη προσπάθησε να κάνει την ανατροπή στο Μπουένος Άιρες, αλλά οι τεχνοκράτες Ιάπωνες ήταν οι τελικοί νικητές. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής του Τόκιο, έπεισαν τελικά τους “αθάνατους” της ΔΟΕ για την ασφάλεια της πόλης από τη ραδιενέργεια της Φουκοσίμα.

Αντιθέτως δεν έπεισαν οι Τούρκοι που κουβαλούσαν στην πλάτη τους την ασταθή κατάσταση στη μέση Ανατολή με τον πόλεμο στη Συρία να είναι προ των πυλών, τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ και το μεγάλο σκάνδαλο με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών από τους αθλητές τους. Το παρασκήνιο και η οικονομική τους άνεση κατέφεραν να αφήσουν εκτός τη Μαδρίτη.

Στον πρώτο γύρο χρειάστηκε μια δεύτερη ψηφοφορία με αντίπαλο την ισπανική πρωτεύουσα, με την οποία είχε τις ίδιες ψήφους, από 26 (όπου το Τόκιο αναδείχθηκε πρώτο με 45). Στη επαναληπτική διαδικασία, οι Τούρκοι πήραν 49 ψήφους έναντι 45 των Ισπανών. Στη συνέχεια η Κωνσταντινούπολή αναμετρήθηκε με το Τόκιο από το οποίο και ηττήθηκε.

Αυτοί θα είναι οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διοργανώσει το Τόκιο μετά από αυτούς του 1964. Το συνολικό κόστος για τους Αγώνες του 2020 έχει υπολογιστεί από τους Ιάπωνες στα 9,5 δισ. ευρώ. Συνολικά το Τόκιο έχει καταθέσει πέντε φορές υποψηφιότητα για την ανάθεση των Αγώνων, με την προηγούμενη να είναι το 2009 για τους Αγώνες του Ρίο το 2016.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/