Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Υποτροφίες σε αθλητές στίβου

Published

on

Ο ΣΕΓΑΣ θα συνεχίσει και φέτος την συνεργασία με τον εκαπιδευτικό όμιλο Ακμή, που θα παρέχει υποτροφίες πλήρους φοίτησης, σε μέλη της Εθνικής ομάδας. Έτσι, για τη σεζόν 2014-15 εξασφαλίστηκαν για τους αθλητές της εθνικής ομάδας 15 υποτροφίες.

του Τόλη Λελεκίδη

«Για μας η στήριξη των αθλητριών και αθλητών μας, εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων, αποτελεί σταθερή προτεραιότητα. Η δυνατότητα τους, παράλληλα με την αγωνιστική τους δράση, να αποκτήσουν και τα εκπαιδευτικά εφόδια που θα τους είναι απαραίτητα στην μετέπειτα ζωή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική και ακριβώς γι’ αυτό δημιουργήσαμε από την προηγούμενη χρονιά το θεσμό των υποτροφιών. Φέτος υλοποιούμε το θεσμό αυτό χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά των ΙΕΚ Ακμή, τη διοίκηση των οποίων ευχαριστούμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, πρόεδρος του εκπαιδευτικού ομίλου Ακμή, δήλωσε: «Σε περιόδους ύφεσης και κρίσης, το να συνεχίζουμε να παρέχουμε στήριξη στους Έλληνες πρωταθλητές που εξακολουθούν να μας κάνουν περήφανους για την κληρονομιά και τις ρίζες μας σε όλον τον κόσμο, είναι χρέος για όλους εμάς του λειτουργούς της παιδείας. Ως εκπαιδευτικός όμιλος Ακμή, πρωτοπορούμε για μία ακόμη φορά, στηρίζοντας του αθλητές και πρωταθλητές του ΣΕΓΑΣ, δημιουργώντας ένα πλέγμα ευρύτερης συνεργασίας από την προσφορά υποτροφιών εκπαίδευσης μέχρι την υιοθέτηση κοινών δράσεων που προάγουν το «ευ αγωνίζεσθαι» και το αθλητικό πνεύμα ευρύτερα στους νέους της Ελλάδας. Η ιδιωτική παιδεία ως συμπληρωματική της Δημόσιας, θα δώσει την ευκαιρία σε δεκάδες νέους αθλητές μας να διαπρέψουν και στον επαγγελματικό στίβο όπως και στον αθλητικό».

Η συνεργασία της ομοσπονδίας με τα ΙΕΚ Ακμή θα κυμανθεί σε τρεις άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά στις 15 υποτροφίες πλήρους φοίτησης στους αθλητές που στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες στίβου της χώρας μας. Οι υποτροφίες αφορούν τις σπουδές σε ειδικότητες των ΙΕΚ ΑΚΜΗ ( 12 υποτροφίες) καθώς και μεταπτυχιακές σπουδές στο μητροπολιτικό κολλέγιο (3 υποτροφίες).

Σε δεύτερο επίπεδο, ο εκπαιδευτικός όμιλος Ακμή παρέχει την στήριξη στα 12.000 μέλη που ανήκουν στην οικογένεια του ΣΕΓΑΣ (αθλητές, προπονητές, κριτές, εθελοντές καθώς και οι οικογένειες τους) να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους, μέσα από τις ειδικότητες των ΙΕΚ Ακμή με ειδικές προνομιακές τιμές (έκπτωση 2.000 ευρώ).

Τέλος ο ΣΕΓΑΣ και τα ΙΕΚ Ακμή θα προχωρήσουν σε εκπαιδευτικές δράσεις για την σεζόν 2014-2015 με κοινούς άξονες, την επιμόρφωση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, γονέων, αθλητικών συλλόγων και ακαδημιών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα , παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα συνδυάσει για πρώτη φορά τις αξίες της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού προς όφελος του συνόλου της.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/