Connect with us

EDITORIAL

Φαβορί ο Στέφενς

Published

on

Σάλκε εναντίον ΠΑΟΚ σήμερα το βράδυ στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς λιγκ με το Δικέφαλο του βορρά να μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ για την υπέρβαση. Μπορεί η δυναμική και η ποιότητα των παικτών, να δίνουν το προβάδισμα στους Γερμανούς, η παρουσία όμως του Στέφενς στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ισοσκελίζει τη διαφορά.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Η σημερινός αγώνας, είναι ίσως η καλύτερη ευκαρία που έχει δοθεί μέχρι σήμερα στον ΠΑΟΚ για να καταφέρει επιτέλους να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ. Η ομάδα του Δικέφαλου είναι καλοδουλεμένη από τον Στέφενς και σίγουρα θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα και κυρίως από τις στημένες φάσεις.
Ο στόχος είναι η επίτευξη ενός γκολ και η διατήρηση του μηδέν στην άμυνα. Λαμβάνοντας υπόψη την αμυντική λειτουργία της Σάλκε, ο πρώτος στόχος του Δικέφαλου φαντάζει πιθανός. Έχει την ποιότητα και την ικανότητα ο ΠΑΟΚ να σημειώσει τουλάχιστον ένα γκολ, κάτι που καταφέρνει συνήθως στις εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του (έχει σκοράρει στα 15 από τα τελευταία 20 παιχνίδια που έχει δώσει εκτός έδρας).

Το πιο σημαντικό όπλο του ΠΑΟΚ, είναι ο Χουμπ Στέφενς. Όχι τοσο γιατί ο Ολλανδός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τη Σάλκε, αλλά γιατί έχει καταφέρει να αφομοιώσει στους παίκτες το σύστημα του. Εμπνέει εμπιστοσύνη πως η ομάδα που θα παρουσιάσει, ποτέ δε θα έχει την εικόνα σκορποχωρίου. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Αν και η Σάλκε είναι το φαβορί και το βαρύ όνομα του ζευγαριού, παρά το γεγονός ότι τα γραφεία των μπουκ δίνουν αποδόσεις ιδιαίτερα χαμηλές για νίκη των Γερμανών, ποιος μπορεί με σιγουριά να ποντάρει στην επικράτηση τους;

Με βάση την τελευταία εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα, το πιο πιθανό είναι πως ΠΑΟΚ θα σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ. Επίσης πολύ πιθανό είναι να μη δεχθεί τέρμα από τη Σάλκε παρά την όχι και τόσο καλή αμυντική λειτουργία του (κυρίως από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο). Αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο Στέφενς και σίγουρα έχει φροντίσει να βρει εκείνα τα τρικ που θα κρατήσουν τους Γερμανούς μακριά από την περιοχή της ομάδας του. Η απουσία του Χούντελααρ, ενός επιθετικού που παίζει συνήθως φουνταριστός και όσο πιο κοντά στην περιοχή του αντιπάλου, κάνει ακόμα πιο εύκολη τη δουλειά των αμυντικών του ΠΑΟΚ που δείχνουν να έχουν πρόβλημα με τέτοιου είδους επιθετικούς.

Και να μην ξεχνάμε και τον παράγοντα τύχη που από ότι φαίνεται, θυμίζει εποχές Σάντος. Η κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς λιγκ, έφερε αντίπαλο του ΠΑΟΚ τη μοναδική ομάδα που είχε πιθανότητες να τιμωρηθεί (όπως και έγινε τελικά) από την ΟΥΕΦΑ για εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ πήρε πολύτιμα μαθήματα από τις δύο αναμετρήσεις με τη Μέταλιστ, με σημαντικότερο την αντιμετώπιση εντός έδρας, ενός ισχυρότερου αντίπαλου, χωρίς την υποστήριξη των οπαδών του. Και σα να μην έφτανε αυτό, η ομάδα που καλείται να διεκδικήσει τη θέση στους ομίλους από το Δικέφαλο, είναι μεν για μια παραδοσιακά ισχυρή γερμανική, όμως αυτή τη στιγμή είναι από τις χειρότερες στη μπουντεσλίγκα. Η Σάλκε του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος της Γερμανίας, ίσως να τρόμαζε τον ΠΑΟΚ. Η σημερινή Σάλκε που θα παραταχθεί απέναντι στην ομάδα του Στέφενς, δεν τρομάζει κανέναν. Σήμερα ο ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει νικητής από το Γκελζινκίρχεν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/