Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Φροντιστήριο στην Ιπανέμα

Published

on

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν τις κωπηλατικές εγκαταστάσεις της Λαγκόα ντε Φρέιτας στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα έχουν προπονητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο συνέδριο προπονητών κωπηλασίας που θα φιλοξενηθεί στη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων τον ερχόμενο Νοέμβριο, με τη συμμετοχή του τεχνικού συμβούλου της ελληνικής ομοσπονδίας κωπηλασίας, Τζιάνι Ποστιλιόνε.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Σε μία κίνηση με πολλαπλά οφέλη, οι Βραζιλιάνοι διοργανωτές προσκαλούν τους δασκάλους της κωπηλασίας στην κοσμοπολίτικη Ιπανέμα, με σκοπό αφενός να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο άθλημά τους, και αφετέρου προκειμένου να πάρουν μία πρώτη γεύση από το Ολυμπιακό χωριό, τον αγωνιστικό στίβο και τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τόσο το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας νέων του 2015, όσο φυσικά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Η θεματολογία του συνεδρίου θα περιστραφεί γύρω από ζητήματα όπως η προπόνηση παρα-κωπηλατών (αθλητές με αναπηρίες), η ανάπτυξη νέων ταλέντων, τι κάνει έναν πετυχημένο προπονητή γυναικών, η ελάττωση της προπόνησης σε αγωνίσματα αντοχής, ενώ θα υπάρξει συζήτηση σε ειδικό πάνελ αναφορικά με τεχνικές προπόνησης εκτός βάρκας. Ανάμεσα στους ομιλητές-εισηγητές του συνεδρίου θα βρίσκεται ο Ναπολιτάνος «γκουρού» της Εθνικής μας ομάδας, Τζιάνι Ποστιλιόνε, ο Δανός Μόρτεν Έσπερσεν από την ιρλανδική ομοσπονδία και ο Βρετανός «θρύλος» Μάικ Σπράκλεν, που τα τελευταία χρόνια κοουτσάρει την ομάδα της Ρωσίας.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα μεταξύ 6-9 Νοεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική σελίδα www.cob.org.br.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/