Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Χάλκινοι Μάντης-Καγιαλής!

Published

on

Η ελληνική ιστιοπλοΐα πανηγυρίζει ένα παγκόσμιο μετάλλιο, καθώς το δίδυμο της κατηγορίας 470 αποτελούμενο από τους Παύλο Καγιαλή και Παναγιώτη Μάντη αναδείχθηκε τρίτο στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος στο πλαίσιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Σανταντέρ.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Με μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση, οι πολυνίκες ιστιοπλόοι μας -Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη- επιβεβαίωσαν τη μεγάλη κλάση τους, καταφέρνοντας να διατηρήσουν την τρίτη θέση στον σημερινό τελικό της κατηγορίας τους. Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, οι πρωταθλητές μας όχι απλά διατήρησαν την τρίτη θέση καθ’ όλη τη διάρκεια της κούρσας, αλλά έφτασαν και μία ανάσα από το ασημένιο μετάλλιο καθώς τερμάτισαν 5οι, με τους Κροάτες Φαντέλα και Μάρενιτς να βρίσκονται πίσω τους (6οι) στην τελική ιστιοδρομία. Τελικά για μόλις τρεις βαθμούς διαφοράς, οι Έλληνες ιστιοπλόοι κατετάγησαν τρίτοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, γεγονός που αποδεικνύει το πολύ υψηλό επίπεδό τους, και σίγουρα αποτελούν μία από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο, εφόσον κερδίσουν την πρόκριση και ατομικά. Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμά μας κέρδισε την Ολυμπιακή πρόκριση για την Ελλάδα ως χώρα, με την ταυτότητα του πληρώματος που τελικώς θα ταξιδέψει στο Ρίο να κρίνεται από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015.

Το δεύτερο ελληνικό δίδυμο της κατηγορίας 470 των ανδρών, αποτελούμενο από τους Παναγιώτη Καμπουρίδη και Στάθη Παπαδόπουλο, κατετάγη στην 23η θέση της γενικής κατάταξης, με 121 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα της τελικής κούρσας
01. Ζαμάρ-Χερπ (Ισπανία)
02. Πέισιενς-Γουίλις (Βρετανία)
03. Μακνάι-Χιουζ (ΗΠΑ)
04. Μπέλτσερ-Ράιαν (Αυστραλία)
05. Μάντης-Καγιαλής (Ελλάδα)
06. Φαντέλα-Μάρενιτς (Κροατία)
07. Πιρουέλ-Βαλεντίν (Γαλλία)
08. Σοζίκιν-Γκριμπάνοφ (Ρωσία)
09. Ματσουνάγκα-Γιοσίντα (Ιαπωνία)
22. Ντόι-Ιμαμούρα (Ιαπωνία) – ακυρώθηκαν

Η τελική βαθμολογία
01. Μπέλτσερ-Ράιαν (Αυστραλία) 25.30 βαθμοί
02. Φαντέλα-Μάρενιτς (Κροατία) 44 β.
03. Μάντης-Καγιαλής (Ελλάδα) 47 β.
04. Πέισιενς-Γουίλις (Βρετανία) 51 β.
05. Μακνάι-Χιουζ (ΗΠΑ) 74 β.
06. Ματσουνάγκα-Γιοσίντα (Ιαπωνία) 74 β.
07. Ζαμάρ-Χερπ (Ισπανία) 96 β.
08. Πιρουέλ-Βαλεντίν (Γαλλία) 101 β.
09. Ντόι-Ιμαμούρα (Ιαπωνία) 101 β.
10. Σοζίκιν-Γκριμπάνοφ (Ρωσία) 104 β.
23. Καμπουρίδης-Παπαδόπουλος 121 β.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, οι Δήμητρα Παγίδα και Αλίνα Στρατηγίου ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην 47η θέση ανάμεσα σε 54 πληρώματα, με συγκομιδή 147 βαθμών.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/