Connect with us

ΑμεΑ

Χάλκινος και ο Ταμπαξής

Published

on

Τα δέκα μετάλλια έφτασε η ελληνική αποστολή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβηση για άτομα με αναπηρία. Ο Χρήστος Ταμπαξής ήταν ο… δράστης του 10ου, κατακτώντας το χάλκινο στα 50μ. ύπτιο (κατηγορία S1).

του Αριστομένη Νικολόπουλου
[email protected]

Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012, κάλυψε την απόσταση σε 1:23.20 και χάρισε στη χώρα μας το 10ο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν θα μπορούσε να λείπει από το βάθρο των νικητών καθώς από τους Παραολυμπιακούς της Αθήνας μέχρι και την Παρολυμπιάδα του Λονδίνου βρίσκεται συνεχώς μεταξύ των τριών πρώτων.

Στην Αθήνα το 2004, στα 50μ. ύπτιο κέρδισε το χρυσό, ενώ στα 50μ. ελεύθερο το αργυρό μετάλλιο.
Στο Πεκίνο το 2008 επαναλαμβάνει την επιτυχία του με δύο ακόμη μετάλλια. Στα 50μ. ύπτιο το χρυσό και στα 100μ. ελεύθερο το αργυρό.
Το 2012 στο Λονδίνο κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο, της κατηγορίας S1.
Ο Χρήστος Ταμπαξής, συνολικά είναι Ολυμπιονίκης σε πέντε Παραολυμπιάδες (Ατλάντα, Σίδνεϊ, Αθήνα, Πεκίνο και Λονδίνο) και έχει διακριθεί σε πολλά πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως συμβαίνει και σε αυτό της Ολλανδίας.

Να σημειωθεί πως στον τελικό των 50μ. ύπτιο έκτος από τον Ταμπαξή συμμετείχαν και οι Ανδρέας Κατσαρός (5ος) με χρόνο 1:45.99 και ο Απόστολος Τσαούσης (6ος) με χρόνο 1:46.86. Τρεις ήταν και οι Ουκρανοί αθλητές που αγωνίστηκαν στον τελικό. Η Ουκρανία μέχρι στιγμής βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στη συγκομιδή μεταλλίων με 60 στο σύνολο (21 χρύσα, 20 αργυρά, 19 χάλκινα) ενώ η Ελλάδα στην όγδοη θέση με 10 μετάλλια (3 αργυρά και 7 χάλκινα) μέχρι τώρα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/