Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Χάντμπολ υπέρ Κοσόβου

Published

on

Η απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ να χορηγήσει πλήρη ένταξη στο Κόσοβο ενισχύει την προσπάθεια αναγνώρισης από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η απόφαση της EHF πρακτικά σημαίνει ότι το Κόσοβο μπορεί να έχει εκπροσώπηση από την εθνική ομάδα του στις διοργανώσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και η αρχή θα γίνει με τα προκριματικά για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων του 2015 και τα προκριματικά για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών του 2018.

Του χρόνου το Κόσοβο αναμένεται να αναγνωριστεί ως πλήρες μέλος και από την παγκόσμια ομοσπονδία χάντμπολ, που θα γίνει η έβδομη από όλα τα σπορ που προχωρά σε αυτή την κίνηση.

Το Κόσοβο δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από τη ΔΟΕ, καθώς 85 χώρες από τις 193 του ΟΗΕ (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του κρατιδίου. Για το Κόσοβο το κύριο εμπόδιο είναι η Ρωσία, που ως μία από τις πέντε χώρες του συμβουλίου ασφαλείας έχει ασκήσει βέτο και μπλοκάρει την ένταξη του κρατιδίου στον ΟΗΕ. Στο Κόσοβο πιστεύουν ότι όσο περισσότερες παγκόσμιες ομοσπονδίες αναγνωρίσουν τη χώρα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ασκηθεί πίεση στη ΔΟΕ και να αποκτήσουν οι Κοσοβάροι αθλητές δικαίωμα να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/