Connect with us

OLYMPICS

Χαμόγελα για το Ρίο

Published

on

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πρόοδο των έργων υποδομής στο Ρίο ντε Τζανέιρο εμφανίζεται η ΔΟΕ , 673 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η έβδομη επίσκεψη της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη συνοδεύτηκε από θετικότατες εντυπώσεις, καθώς όπως όλα δείχνουν οι διοργανωτές έχουν ανεβάσει για τα καλά στροφές μετά τις παρατηρήσεις που τους είχαν γίνει στις προηγούμενες επιθεωρήσεις. Όπως δήλωσε η επικεφαλής του κλιμακίου, Ναγουάλ Ελ Μουταγουακέλ, στο τέλος της τριήμερης επίσκεψής της, «Φεύγουμε από το Ρίο ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει συντελεστεί από την τελευταία μας επίσκεψη τον Μάρτιο. Η προσήλωση των αρχών της Βραζιλίας στην επιτυχία των Αγώνων του 2016 υπογραμμίστηκε από την παρουσία της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ κατά την επίσκεψή μας στο Ολυμπιακό πάρκο…». Το ελεγκτικό κλιμάκιο στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη βελτίωση που παρουσιάστηκε στην κατασκευή των σταδίων, τη μεγάλη βοήθεια των κυβερνητικών αρχών, αλλά και τις σημαντικές προσπάθειες που γίνονται προκειμένου ο βραζιλιάνικος λαός να εμπλακεί με περισσότερη θέρμη στο όλο εγχείρημα.

Το νεό κλίμα αισιοδοξίας έρχεται ως μία ευχάριστη αλλαγή από εκείνο που ίσχυε προ εξαμήνου, όταν ένα μέλος της ΔΟΕ είχε περιγράψει τις προετοιμασίες ως «τις χειρότερες της πρόσφατης Ολυμπιακής ιστορίας». Φυσικά πριν αποχωρήσουν, οι άνθρωποι της ΔΟΕ επέστησαν την προσοχή σε κάποια ακανθώδη ζητήματα, όπως των διαθέσιμων δωματίων στα ξενοδοχεία της πόλης (ήδη κτίζονται 68 καινούρια), των προβληματικών εγκαταστάσεων του γκολφ αλλά και της ανάγκης για τη σωστή διεξαγωγή των 44 δοκιμαστικών αγώνων ετοιμότητας (test events), κατά το διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2015 και Μαΐου 2016. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων και μέλος της ΔΟΕ, Κάρλος Νούζμαν, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν τη συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη για τα γήπεδα του γκολφ, με αφορμή την αγωγή που ασκήθηκε σε βάρος της πόλης και της κατασκευάστριας εταιρείας για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Οι Αγώνες υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν περίπου 15,7 δισ. ευρώ στη Βραζιλία, μέσω μικτής χρηματοδότησης κρατικών και ιδιωτικών κεφαλαίων, σε μία δύσκολη περίοδο ύφεσης κατά την οποία η χώρα ξόδεψε περίπου 9 δισ. για να διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2014.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/