Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Χρυσός ο Βύρωνας

Published

on

Στην κορυφή του κόσμου πάτησε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στη μακρινή Κίνα, καθώς αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής του παγκόσμιου κυπέλλου ιστιοπλοΐας του Τσινγκτάο , παίρνοντας την καλύτερη ρεβάνς από τις ατυχίες που τον συνόδευσαν όλη τη χρονιά.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Ο κορυφαίος Έλληνας ιστιοπλόος της κατηγορίας RS:X τερμάτισε 5ος στη 12η και τελική κούρσα της διοργάνωσης, ωστόσο η διαφορά που είχε οικοδομήσει τις προηγούμενες ημέρες αποδείχθηκε αξεπέραστη για τους αντιπάλους του. Χάρη στη νίκη του, ο Κοκκαλάνης έγινε πλουσιότερος κατά 14.250 ευρώ, κερδίζοντας το χρηματικό έπαθλο που συνόδευε την 1η θέση, αλλά παράλληλα και αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Μιλώντας από το Τσινγκτάο, ο Βύρωνας δήλωσε αποκλειστικά στο Sportsfeed.gr: «Έτρεξα την κούρσα πολύ χαλαρός, δίχως κανένα άγχος, εφόσον είχα εξασφαλίσει από χθες το χρυσό μετάλλιο. Επίσης δεν ήθελα να παρέμβω στη μάχη του Κινέζου με τον Ρώσο αθλητή, που βρίσκονταν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα, με μικρή βαθμολογική διαφορά. Νιώθω πολύ ευχαριστημένος που φέτος έτρεξα τρεις αγώνες του ISAF World Cup, κέρδισα τους δύο και στον άλλο βγήκα δεύτερος. Μετά και από αυτόν τον αγώνα της Κίνας, θα ανέβω ακόμη πιο ψηλά στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης. Πλέον είμαι πανέτοιμος για τον τελικό του Άμπου Ντάμπι (27-31 Νοεμβρίου). Προτεραιότητα τώρα έχει να ξεκουραστώ πολύ καλά ενόψει του αγώνα αυτού. Ήταν πολύ μεγάλη η σεζόν, με πολλά ταξίδια, αγώνες και προετοιμασίες, και όλη η κόπωση μου βγαίνει τώρα, μετά το παγκόσμιο».

Τα αποτελέσματα της 12ης ιστιοδρομίας
01. Μαξ Ομπερέμκο (Ρωσία)
02. Αϊτσέν Γουάνγκ (Κίνα)
03. Ζιγουέι Λιν (Κίνα)
04. Κι Ξουέ (Κίνα)
05. Βύρωνας Κοκκαλάνης (Ελλάδα)
06. Κουν Μπι (Κίνα)
07. Τσενγκ Τσουν Λιουνγκ Μάικλ (Χονγκ Κονγκ)
08. Ξιά Γου (Κίνα)
09. Μινγκ Λι (Κίνα)
10. Χο Τσουν Λιουνγκ (Χονγκ Κονγκ)

Η τελική βαθμολογία
01. Βύρωνας Κοκκαλάνης (Ελλάδα) 30 βαθμοί ποινής
02. Αϊτσέν Γουάνγκ (Κίνα) 46 β.
03. Μαξ Ομπερέμκο (Ρωσία) 49 β.
04. Τσενγκ Τσουν Λιουνγκ Μάικλ (Χονγκ Κονγκ) 89 β.
05. Κουν Μπι (Κίνα) 93 β.
06. Κι Ξουέ (Κίνα) 95 β.
07. Χο Τσουν Λιουνγκ (Χονγκ Κονγκ) 99 β.
08. Ζιγουέι Λιν (Κίνα) 113 β.
09. Μινγκ Λι (Κίνα) 115 β.
10. Ξιά Γου (Κίνα) 132 β.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/