Connect with us

ΙΣΠΑΝΙΑ 2014

Ψηλώνει την Εθνική

Published

on

Το είπε ο Φώτης Κατσικάρης! Υπογράμμισε ο Νικαιώτης τεχνικός το εξαιρετικό σκάουτινγκ που κάνουν οι συνεργάτες του πριν από κάθε ματς της Εθνικής ομάδας! Όπως επισήμανε και την αφομοίωση από τους παίκτες των οδηγιών που τους δίνονται για κάθε αντίπαλο.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος διότι οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι και πολύ καλοί δέκτες», δήλωσε ο Κατσικάρης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με αφορμή το ρεπό της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου. Τα σημαντικά τεστ για την Εθνική ομάδα, βέβαια, βρίσκονται μπροστά. Η Κροατία αποτελεί κατά τον Έλληνα τεχνικό ίσως την πιο ταλαντούχα ομάδα του ομίλου. Αλλά όπως είπε και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πώς γίνεται μία ομάδα να κερδίζει την Αργεντινή, αλλά να χάνει από τη Σενεγάλη και να κινδυνεύει από τις Φιλιππίνες… «αυτή είναι η Κροατία».

Ικανή για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Στόχος του Κατσικάρη και των Ελλήνων διεθνών είναι να οδηγήσουν τους αντιπάλους μας στη δεύτερη… εικόνα τους. Να τους υποχρεώσουν να κάνουν ακόμα χειρότερο παιχνίδι από εκείνο που τους έριξε στο καναβάτσο απέναντι στη Σενεγάλη.
Η προσθήκη του Όλιβερ Λαφαγέτ είχε εξαρχής ως στόχο να περιορίσει τις επιρροές της… βαλκανικής νοοτροπίας στους απόγονους του αείμνηστου Ντράζεν Πέτροβιτς, του Στόγιαν Βράνκοβιτς, του Ντίνο Ράντζα, του Τόνι Κούκοτς! Ναι, αυτή είναι η Κροατία! Μία ομάδα που πάντα είχε ταλέντο, αλλά συνήθως στα κρίσιμα τεστ έβγαζε το πλέον αρνητικό πρόσωπό της όταν αποχώρησαν οι παίκτες – φαινόμενα! Γι’ αυτό, άλλωστε, έχει να πάρει μετάλλιο 19 ολόκληρα χρόνια και μετράει 20 έτη από την τελευταία φορά που ανέβηκε σε βάθρο σε ένα Μουντομπάσκετ. Από τον Καναδά έχουν να δουν μετάλλιο στο στήθος τους οι Κροάτες και στην Ισπανία πήγαν με φιλοδοξίες.

Ο Γιάσμιν Ρέπεσα εμπιστεύεται απόλυτα τον Λαφαγέτ, αλλά τον ρυθμό στην Κροατία δίνει ο Κρούνοσλαβ Σίμον. Μαζί με τον Ούκιτς που ενίοτε ντύνεται και ηγέτης της ομάδας όταν μπλοκάρονται τα ατού και κυρίως ο Ντάριο Σάριτς, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και ο Αντρέ Τόμιτς.

Το σκάουτινγκ της Εθνικής έχει σταθεί στα ψηλά γκαρντ της Κροατίας. Οπότε να περιμένουμε να δούμε και από την Εθνική Ελλάδας κάποια ψηλά σχήματα με τον Γιάννη Αντετοκούμπο ή ακόμα και τον Κώστα Παπανικολάου σε θέση 2. Από την άλλη πλευρά, ο Κατσικάρης σκέφτεται και το τρικ με τους δύο περιφερειακούς για να πιέσει περισσότερο τα αντίπαλα γκαρντ με στόχο να τα αποκόψει από την υπόλοιπη ομάδα και παράλληλα να εκμεταλλευθεί ότι τα περισσότερα δυάρια των αντιπάλων μας δεν φημίζονται για την προσήλωσή τους στην άμυνα.

Στόχος του Νικαιώτη τεχνικού είναι να τρέξει η Εθνική στην επίθεση. Θέλει να τρυπάει την αντίπαλη άμυνα πριν οργανωθεί επειδή οι Κροάτες διαθέτουν ψηλά κορμιά και παίζουν δυνατά μέσα στο ζωγραφιστό. Έτσι, θα δούμε πολλές φορές τον Παπανικολάου, τον Αντετοκούμπο, τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Γιάννη Μπουρούση να επιχειρούν αιφνιδιασμούς, πρωτεύοντες ή και δευτερεύοντες. Με τον «Παπ» να αποτελεί το βαρύ χαρτί της Εθνικής διότι του ταιριάζει η Κροατία και παραδοσιακά κάνει εξαιρετικά παιχνίδια απέναντί της.

Στο παρκέ θα δούμε σε αρκετές περιπτώσεις και τους Ίαν Βουγιούκα, Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Ειδικά όταν ο Ρέπεσα θα επιχειρεί να αξιοποιήσει τον Αντέ Τόμιτς. Όσο για την άμυνα, πέρα από την απομόνωση των πλέι μέικερ, ο Κατσικάρης θέλει προσήλωση και στα μαρκαρίσματα στις γωνίες, εκεί που βγαίνουν πολλές φορές οι ψηλοί των Κροατών και σουτάρουν για τρίποντα. Με εκφραστές τους Σάριτς, Ντάμιεν Ρούντεθ και Νταμίρ Μάρκοτα. Άρα κι εδώ θα χρειαστεί η Εθνική το εξαιρετικό αμυντικό παιχνίδι από τα τριαροτεσσάρια της…

Την ώρα του τζάμπολ, πάντως, μπορούν να διαφοροποιηθούν πολλά! Διότι ενδεχόμενη νίκη της Σενεγάλης επί της Αργεντινής μπορεί να μπερδέψει το τοπίο για τους Κροάτες, αλλά την ίδια στιγμή οι δύο ομάδες θα γνωρίζουν επί της ουσίας την κατάταξη του 1ου ομίλου. Άρα, ίσως και να θέλουν να διαλέξουν αντίπαλο. Εμείς, πάντως, μαθαίνουμε πως ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο γκρουπ της Γρανάδα, ο Κατσικάρης και οι διεθνείς θα κυνηγήσουν τη νίκη για την πρωτιά και την αποφυγή της Ισπανίας στα δύο πρώτα χιαστί. Πάμε, λοιπόν, για το 4 στα 4 και βλέπουμε!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/