Connect with us

TOP

1.000 συμμετοχές στο πανελλήνιο!

Published

on

Πέντε μέρες έχουν απομείνει για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Παμπελοποννησιακό στάδιο στην Πάτρα και φέτος αναμένεται το νούμερο των αθλητών και αθλητριών που θα συμμετάσχουν να φτάσουν τους 1000!

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]

Το σύνολο των αξιολογημένων σωματείων του ΣΕΓΑΣ αναμένεται να στείλει εκπροσώπους στην πόλη των Πατρών για την κορυφαία εγχώρια διοργάνωση. Ανάμεσα σε αυτούς τους αθλητές και πολλοί οι οποίοι διεκδικούν όρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ (κυρίως) αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στους άνδρες, Ανδρεάδης και Τριβυζάς βρίσκονται κοντά στο όριο των 100μ. (10.30) και δεν αποκλείεται ο συναγωνισμός με τον Τσάκωνα (που ψάχνει νέο ατομικό ρεκόρ) να τους στείλει στο Άμστερνταμ. Μεγάλη μάχη αναμένεται και στο μήκος καθώς υπάρχουν υπεράριθμοι επιτυχόντες και πολλά θα κριθούν στο πανελλήνιο. Στο τριπλούν ο Μπαλταδούρος έχει κάνει πέρσι 16.60 πέρσι στο Πιτέστι και θέλει να επαναλάβει ανάλογη επίδοση. Στη σφαιροβολία δεν υπάρχει Σκαρβέλης, υπάρχει όμως όλη η νέα γενιά, με τον Χατζημιχάλη να στοχεύει στο όριο για το παγκόσμιο των εφήβων (18.65μ.). Και ο Κωστογλίδης που έχει κάνει φέτος 75.12μ. θα κυνηγήσει το όριο για το ευρωπαϊκό, στη σφυροβολία (74.50μ.). Το όριο για τους Ολυμπιακούς στον ακοντισμό (83μ.) θα… ψάξουν Κυριαζής και Μπατζάβαλης.
Στις γυναίκες, μεγάλη μάχη αναμένεται στα 100μ. καθώς θα αποτελέσει σημαντικό κριτήριο για την ομάδα 4Χ100μ. ενώ η Παππά στην πρώτης της συμμετοχή σε αγώνα εν Ελλάδι, θα επιδιώξει να πιάσει το όριο στα 5.000μ. (15:24.00) για τους Ολυμπιακούς. Φυσικά υπάρχει και το δίδυμο των αδελφών Βασιλείου που βρίσκονται πολύ κοντά στο 52.70 που θα τις στείλει και τις δύο στην Ολλανδία.
Στα 100μ. εμπόδια, η Πετσούδη θα έχει την ευκαιρία για μια δυνατή κούρσα με την Πεσιρίδου προκειμένου να επιβεβαίωσει το όριο για το ευρωπαϊκό, ενώ η αθλήτρια της Κηφισιας θα προσπαθήσει να τρέξει στο 13.00 που θα τη στείλει στο Ρίο. Το στόχο των Ολυμπιακών θα κυνηγήσει και η Κολοκυθά στο μήκος καθώς χρειάζεται άλμα στο 6.70μ. για να τα καταφέρει. Το ίδιο ισχύει και για τη Στέλλα Λεδάκη στο επί κοντώ, που χρειάζεται 4.50μ. για να πάει για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς. Την προσπάθεια της για το όριο στη σφαιροβολία (16.80μ.) θα κάνει και η Σοφάνη που δείχνει έτοιμη για το ατομικό ρεκόρ.
Να μην ξεχνάμε ότι εκτός από τους «μεγάλους» υπάρχουν και αρκετοί μικροί που θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, αν και το φορμάρισμα τους, είναι προγραμματισμένο για τα δικά τους πανελλήνια πρωταθλήματα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/