Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

1.000.000€ κόστος η ζημιά στο κλειστό στάδιο στίβου του Σαμπαντέλ

Published

on

Κρίθηκε απαραίτητο να ξηλωθεί ο περιφερειακός στίβος της πίστας, χωρίς μάλιστα να ενημερωθούν οι αρμόδιοι, προκειμένου να μετατραπεί σε υπαίθριο νοσοκομείο λόγω κορονοϊού.

Το συγκεκριμένο στάδιο βρίσκεται στις παρυφές της πόλης του Σαμπαντέλ, λίγο έξω από τη Βαρκελόνη, και προφανώς συγκεντρώνει πολλούς αθλητές από την ευρύτερη περιοχή. Μόλις περάσει η υγειονομική κρίση το κόστος για την ανακατασκευή του θα είναι μεγάλο, κοντά στο 1.000.000€ σύμφωνα με τον πρόεδρο της καταλανικής ομοσπονδίας στίβου, Zοάν Βιγιουέντας. Το στάδιο μετατράπηκε με τη βοήθεια της πυροσβεστικής και του στρατού σε χρόνο ρεκόρ 15 ημερών. Μέσα στη διαδικασία όμως ξήλωσαν και τον ελαστικό τάπητα χωρίς να συμβουλευτούν πρώτα την εταιρεία που το κατασκεύασε, τη Mondo Ibérica, και εξαιτίας αυτού θα κοστίσει περισσότερα στο μέλλον. «Ήταν μία βεβιασμένη κίνηση, χωρίς πρότερη σκέψη και άσχημα εκτελεσμένη», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδίας και πρόσθεσε: «κόψανε την πίστα σε κομμάτια ακτινικά και τώρα πρέπει να γίνει από την αρχή». Τα τμήματα παραμένουν αποθηκευμένα στο τοπικό πυροσβεστικό σταθμό και αν και το υπαίθριο νοσοκομείο ήταν να ανοίξει στις 20 Απριλίου, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.

Αυτή τη στιγμή η ομοσπονδία έχει μπροστά της ένα δύσκολο έργο ως προς την ανακατασκευή. Η οικονομική στήριξη θα πρέπει να έρθει από τέσσερις πλευρές: τη δημοτική αρχή του Σαμπαντέλ, τη περιφερειακή διοίκηση της Βαρκελόνης, την καταλανική κυβέρνηση και το υπουργείο αθλητισμού. Ο Βιγιουέντας καλεί τους 4 φορείς σε διάλογο για την εύρεση λύσης και μέχρι στιγμής ο δήμοςέχει βάλει στην άκρη 175.000€ για αυτό το σκοπό. Δυστυχώς όμως αυτό το έργο δε θα γίνει πριν την επόμενη άνοιξη αφού μέχρι τότε οι υγειονομικές αρχές θέλουν να τι διατηρήσουν ως υπαίθριο νοσοκομείο, οπότε το χειμώνα δε θα εξυπηρετήσει τους τοπικούς αθλητές. «Καταλαβαίνουμε την προτεραιότητα της υγείας αλλά λυπούμαστε για την παράλυση του καταλανικού στίβου. Η σεζόν του χειμώνα θα είναι σίγουρα ένα πρόβλημα για εμάς», δήλωσε από την πλευρά της η ομοσπονδία.

Το στάδιο του Σαμπαντέλ πριν μετατραπεί σε νοσοκομείο

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/