Connect with us

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Published

on

ΣΤΙΒΟΣ
Η Κατερίνα Δαλάκα με τη Ραφαέλα Σπανουδάκη ήταν οι δύο πρώτες στις οποίες εφαρμόζεται το… μέτρο «αν δεν είσαι σε προπονητή της έγκρισης μας (ή αλλιώς αρεσκείας μας) μένεις εκτός». Η 3η και 5η της περσινής χρονιάς στα 100μ. δεν κλήθηκαν από τον Εθνικό προπονητή στο καμπ των σκυταλοδρομιών με την ομάδα των 4Χ100μ.

ΣΤΙΒΟΣ
Με τους προπονητές των αποστάσεων τα έβαλε ο Εθνικός προπονητής, χαρακτηρίζοντας τους «μη συνεργάσιμους» στην τελευταία μάζωξη που έγινε στα γραφεία της ομοσπονδίας. Μάλιστα ένας εκ των… αντοχητζήδων που επιβιώνει στην ομοσπονδία, είπε ότι τα «παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση» και ενοούσε τους… προπονητές. Μια ματιά πάντως στον περσινό αλλά και τον φετινό σχεδιασμό, επιβεβαιώνει το γεγονός πως ο Γιάννης Κουτσιώρας δε θέλει τις αποστάσεις. Τουλάχιστον για το 2018, καθώς το 2019 ενόψει Μπρούνο Ζάουλι, δεν περισσεύει κανείς. Μέχρι τότε όμως δε θα έχει μείνει και κανείς.

ΣΤΙΒΟΣ
Η Σοφία Ρήγα δηλώθηκε από τον ΓΣ Ελευθέριο Βενιζέλο πως θα τρέξει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του Μαραθώνίου, όμως η συμμετοχή της θα μείνει στη δήλωση, αφού η ίδια δε θα κατέβει να τρέξει. Δηλωμένη είναι και η Ράνια Ρεμπούλη που όμως η θυσία της στη Λιλ της κόστισε ακριβά. Θέλησε να βοηθήσει και το πλήρωσε. Είναι απίθανο να αγωνιστεί και να μπορέσει να ακολουθήσει στο τέμπο.

ΣΤΙΒΟΣ
Χωρίς Ρήγα – Ρεμπούλη και με τη Βλαχάκη εκτός για περισσότερο από ένα χρόνο τί μένει στο πανελλήνιο; Οι 40χρονες Γαζέα, Τσικίνι και Δημάκη (τριαθλήτρια) συν τη 48χρονη Αμπατζίδου…

ΒΟΛΕΪ
Το πρωτάθλημα της βόλεϊ λιγκ ξεκίνησε χωρίς απώλειες και ευχή όλων είναι έτσι να τελειώσει… Στην ΕΣΑΠ προφανώς και είναι σίγουροι ότι η χρονιά θα βγει χωρίς προβλήματα και θα μπουν οι βάσεις για την… ανέλιξη του πρωταθλήματος. Κι όχι μόνο το πιστεύουν αλλά το έβαλαν και στην προκήρυξη προβλέποντας και ύπαρξη 13ης ομάδας (!) την σεζόν 2018-2019… Κι όσοι αναρωτηθούν «μα γίνεται πρωτάθλημα με 13 ομάδες;», η απάντηση είναι απλή και το know how to έχει η ΕΟΠΕ που πριν τρία χρόνια, αλλά και φέτος διοργανώνει την Α1 γυναικών με 11 ομάδες.
Για την 13η ομάδα θα το… ξαναπιάσουμε σύντομα το θέμα, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο στην προκήρυξη που προκαλεί απορία… Όπως κάθε χρόνο προβλέπεται ότι οι ομάδες οφείλουν να προσκομίζουν στην ΕΣΑΠ φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Μόνο που στη φετινή προκήρυξη έχει προστεθεί η εξής φράση: «αν ζητηθούν από την ΕΣΑΠ». Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μην ζητηθούν; Δηλαδή κάποιος παρουσίασε τον Οκτώβριο ενημερότητες, δεν ξαναπληρώνει και όλα καλά; Όντως πρωτοποριακή τεχνογνωσία
Μπορεί να πλησιάζουμε σιγά, σιγά προς τον χειμώνα, αλλά έχουμε την αίσθηση πως σύντομα θα συζητάμε για τον… Ιούλιο. Γιατί; Ε, είπαμε σύντομα, αλλά όχι τώρα. Λίγη υπομονή.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Γεμάτοι περηφάνια προανήγγειλαν στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία τη λειτουργία του παγκόσμιου προπονητικού κέντρου. Για να υποδεχθούν ξένουν αθλητές αλλά και οι Έλληνας να μην χρειάζεται να μπαίνουν σε έξοδα για να προπονηθούν στο εξωτερικό, αναφέρει η ανακοίνωση. Το ότι οι αθλητές πρέπει να προπονούνται στο στίβο που θα αγωνιστούν όπου 9 στις 10 φορές συμμετέχουν με δικά τους χρήματα είναι κάτι που θέλουν να αγνοούν στην ΕΙΟ.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Αμφιλεγόμενη η επιστροφή του Τζιάνι Ποστιλιόνε στην Εθνική. Θα φανεί στο (κοντινό) αν έπραξε σωστά η ομοσπονδία που τον κάλεσε πίσω και ας της στέρησε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, προπονώντας και καθοδηγώντας αντίπαλο πλήρωμα (Λιθουανία).

ΤΖΟΥΝΤΟ
To μεγάλο σεμινάριο του Ηλία Ηλιάδη στη Θεσσαλονίκη, με καλεσμένο τον Γκεόργκι Ζανταράια διεξάγεται 2-3 Δεκεμβρίου. Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, ανακοίνωσε τη στήριξη της στο μεγάλο Ολυμπιονίκη, βάζοντας λεωφορείο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη για όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο, στις 16-17 Δεκεμβρίου… Μάλιστα ζητά και συγγνώμη γιατί δεν μπορεί να αλλάξει τις ημερομηνίες του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/