Connect with us

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ευ αγωνίζεσθαι-Άννα Πολλάτου

Published

on

Οι αναφορές του ονόματός της θα αυξήσουν τη συγκίνηση όλων! Και εκείνων που θα βρεθούν την Τρίτη στο Αργοστόλι , αλλά και όσων θα συμμετάσχουν αργότερα στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ευ αγωνίζεσθαι – Άννα Πολλάτου».

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

«Προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά ένα μήνα για να αντέξουμε στη φόρτιση της παρουσίας μας στο Αργοστόλι», μας είπε η Εύα Χριστοδούλου και η σταδιακά αυξανόμενη βραχνάδα στη φωνή της μαρτυρούσε τον πόνο για την απώλεια της Άννας. Πόνος που δεν έχει ξεθωριάσει παρά το γεγονός ότι πέρασαν ήδη έξι μήνες από το άκουσμα της θλιβερής είδησης για εκείνο το μοιραίο δυστύχημα στον βρεγμένο δρόμο της Ηλείας.
Στη μνήμη της Άννας σχεδίασε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία το πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ευ αγωνίζεσθαι – Άννα Πολλάτου». Με αφετηρία την πατρίδα της, το Αργοστόλι. Με την αρωγή του δήμου Κεφαλονιάς και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς, που συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές.
Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 9 το πρωί της Τρίτης 25 Νοεμβρίου στο Αθλητικό Κέντρο Αργοστολίου. Πρόκειται για το 17ο ραντεβού για τη μύηση των παιδιών στα ιδανικά του αθλητισμού μέσα από τις αρχές του ευ αγωνίζεσαι και του φιλάθλου πνεύματος. Ένα μάθημα ζωής για την εξωσχολική φυσική αγωγή που όμως αποκτά πλέον άλλη αξία, αφού θα πάρει τη λάμψη της Άννας Πολλάτου που «πάντα θα βρίσκεται ζωντανή δίπλα μας και θα διδάσκει στα νέα παιδιά πώς θα φτάσουν στην κορυφή μέσα από τη σκληρή δουλειά όπως τα κατάφερε και εκείνη», λένε οι φίλοι της που ακόμα προσπαθούν να χωνέψουν όσα συνέβησαν το απόγευμα της 17ης Μαΐου.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απ’ όλα τα σχολεία της Κεφαλονιάς. Υπάρχουν δύο άξονες, της θεωρίας και της δράσης. Με τις κατευθύνσεις ολυμπιονικών από πολλά αθλήματα, οι μαθητές θα αγωνιστούν στην τοξοβολία, στην ξιφασκία, στη ρυθμική γυμναστική, στην άρση βαρών, στον στίβο, στην ιστιοπλοΐα, στη χειροσφαίριση, στην πυγμαχία. Στο Αργοστόλι θα βρεθούν η Νίκη Μπακογιάννη, η Ειρήνη Αϊνδιλή, η Χαρά Καρυάμη, η Κλέλια Πανταζή, η Εύα Χριστοδούλου, η Μαρία Γεωργάτου, η Βάσω Βουγιούκα, η Σοφία Παπαδοπούλου, η Μορφούλα Ντώνα και αρκετοί, ακόμα, ολυμπιονίκες που προσπαθούν να διαμορφώσουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους με τέτοιον τρόπο, ώστε να τιμήσουν την Άννα Πολλάτου και να μεταδώσουν στους συμπατριώτες της την αγάπη της για τον αθλητισμό.
«Αυτή τη φλόγα που διέθετε η Άννα θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή. Να τη μεταδώσουμε στα νέα παιδιά και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να δημιουργήσουμε μεγάλους αθλητές. Διότι κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα της κρίσης βγαίνουν πλέον λίγοι μεγάλοι αθλητές», κατέληξε η Εύα Χριστοδούλου που αποτέλεσε μέρος της παρέας, η οποία γεύθηκε το νέκταρ της επιτυχίας και της κατάκτησης μεταλλίων σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που συμμετείχε…

POLLATOU-PROSKLHSH-1.pdf

EDITORIAL

Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες