Connect with us

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Στα χέρια των παικτών

Published

on

Ο Νηρέας Λαμίας λίγο έλειψε να εγκαταλείψει πρόωρα και άδοξα την Α1 ανδρών. Η ομάδα έχει περάσει στα χέρια των παικτών και το πείσμα του αρχηγού της, Ζάχου Αναστασιάδη, θα τη φτάσει ως το τέλος.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Η διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και την πρωτοχρονιά θα δώσει λίγο χρόνο στους παίκτες του Νηρέα να ξεκουραστούν κυρίως ψυχολογικά από όσα βίωσαν από τις πρώτες αγωνιστικές της Α1 ανδρών. Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει περάσει στα χέρια των παικτών, αφού χωρίς τη στοιχειώδη στήριξη πορεύεται στο πρωτάθλημα και έχει βάλει στόχο να το τελειώσει κανονικά. Τα πάντα στον Νηρέα περιστρέφονται πλέον γύρω από τον αρχηγό του, τον Ζάχο Αναστασιάδη, ο οποίος στα 34 του χρόνια το μόνο που δεν κάνει είναι να βάζει χρήματα στην ομάδα. Ο πολύπειρος αθλητής μίλησε στο Sportsfeed.gr για όσα προηγήθηκαν, όσα θα ακολουθήσουν αλλά και όλα αυτά που κράτησαν την ομάδα δεμένη.

Ζάχο, ο Νηρέας λίγο έλειψε να εγκαταλείψει πρόωρα. Τι ήταν αυτό που σας κράτησε και αποφασίσατε οι παίκτες να συνεχίσετε;
Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε για τρεις λόγους. Ο ένας είναι ότι έχουμε στην ομάδα μικρά παιδιά, που ήρθε να πάρουν εμπειρίες και όχι απειρίες. Ο άλλος είναι ότι υπάρχουν τέσσερις φαντάροι, που βάσει νόμου εφόσον η ομάδα είναι στην Α1 έχουν διευκολύνσεις στη θητεία τους και ο τρίτος ότι κι εμείς οι παλιότεροι δεν θέλουμε να αμαυρώσουμε την καριέρα μας με έναν τέτοιο υποβιβασμό, εγκαταλείποντας το πρωτάθλημα.

Οικονομικά προβλήματα υπήρχαν και πέρσι. Γιατί μείνατε στην ομάδα το καλοκαίρι δεν αποχωρήσατε;
Πέρσι υπήρχε μεγαλύτερη ροή χρημάτων. Αυτό που μας έπεισε ήταν κάποιες διαβεβαιώσεις ότι βρέθηκαν χορηγοί. Υπάρχει όμως και μία άλλη παράμετρος. Όταν ένα σωματείο σου χρωστάει πρώτος στόχος είναι να μείνεις και να πάρεις τα λεφτά σου. Εγώ γι’ αυτό έμεινα.

Πώς κυλάει τώρα η καθημερινότητά σας;
Εγώ με την ιδιότητά του αρχηγού και μόνο, όχι για κάποιον άλλο λόγο, βγάζω το πρόγραμμα των προπονήσεων και κοουτσάρω την ομάδα μέσα από τη πισίνα. Η πρώτη φορά που έγινε αυτό ήταν στο ματς με το Καλαμάκι, το οποίο ίδρωσε να μας κερδίσει και είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα με τη διαιτησία. Είπα στον πρόεδρο ότι αν δεν εξοφλήσει τουλάχιστον τα φετινά δεν δέχομαι κανέναν προπονητή, κανέναν έφορο, κανέναν από τη διοίκηση. Θα το πάμε το καράβι μόνοι μας μέχρι το τέλος.

Προπονήσεις πού κάνετε;
Προς το παρόν στη Γλυφάδα. Με διαβεβαίωσε ο πρόεδρος ότι τουλάχιστον θα πληρώνει τα έξοδα αυτά για να προπονούμαστε. Στο ματς με το Καλαμάκι είχα μία φοβία μήπως δεν στείλει τα δελτία αλλά ευτυχώς μισή ώρα πριν το παιχνίδι ήρθαν. Τώρα είναι στην κατοχή μου. Αυτό που με ανησυχεί λίγο τώρα είναι τα ταξίδια. Έχουμε να πάμε στη Χίο και τη Θεσσαλονίκη. Είναι όμως τέτοιο το πείσμα μου, που ακόμα και αν δεν τα καλύψει ο πρόεδρος πιστεύω ότι θα βρω τρόπο και θα ταξιδέψει η ομάδα.

Κοουτσάρισμα μέσα από την πισίνα γίνεται;
Με την εμπειρία που έχω γίνεται. Υπάρχει βέβαια μεγάλη ένταση. Στο ματς με το Καλαμάκι δέχτηκα την πρώτη κόκκινη κάρτα της καριέρας μου. Συχνά διαμαρτύρομαι αλλά έφτανα μέχρι την κίτρινη. Είναι όμως τέτοιος ο εκνευρισμός που υπάρχει από όσα συμβαίνουν, που δυστυχώς μου βγήκε στο ματς. Έστειλα μετά ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά και ζήτησα συγγνώμη, γιατί αν κάνω τέτοια εγώ τότε οι υπόλοιποι τι πρέπει να κάνουν;

Η παραίτηση του Χατζηθεοδώρου σας ενόχλησε;
Δεν θα το έλεγα. Νομίζω ότι ήρθε στο σωστό τάιμινγκ. Πέρσι ο Θοδωρής είχε συνηθίσει σε άλλα δεδομένα. Φέτος είχε χαθεί η μπάλα. Αν δεν πληρωθεί κάποιος τότε δεν θα υπακούσει σε κανέναν προπονητή. Ο Θοδωρής λέπρεπε να φύγει. Δεν μπορούσε να πιέσει κανέναν. Ως αρχηγό και μόνο, το επαναλαμβάνω, με ακούνε τα παιδιά. Αποφασίζουμε τα συστήματα και κανένας δεν μπορεί να μπει πλέον ανάμεσά μας. Όλα αυτό έχει λειτουργήσει θετικά. Έχουμε τσατιστεί. Η εικόνα που είδα με το Καλαμάκι ήταν συγκινητική.

EDITORIAL

Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες