Connect with us

ΑμεΑ

Στο δρομό για το Ρίο

Published

on

Ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης με τον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων να κατακτά τα περισσότερα μετάλλια.

του Αριστομένη Νικολόπουλου
[email protected]

Ο ΠΑΣΚΑ ήταν ο μεγάλος νικητής του πανελλήνιου πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο Αλίμου καθώς κατέκτησε 12 μετάλλια από τα οποία τα 4 χρυσά, 3 αργυρά και 5 χάλκινα. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 20 σύλλογοι με 44 αθλητές και εννέα αθλήτριες. Η Ζωοδόχος Πηγή από την Κρήτη ήταν η δεύτερη ομάδα στην κατάταξη με 2 χρυσά και 1 χάλκινο με τρίτη ομάδα τους Αετούς Θεσσαλονίκης με 1 χρυσό, 1 αργυρό και 3 χάλκινα. Πρώτη φορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα κράτησε δυο ημέρες λόγω των πολλών συμμετοχών, αποτέλεσμα του πλάνου ανάπτυξης από την ΕΑΟΜ ΑμεΑ. Ο ανταγωνισμός ήταν σε υψηλά επίπεδα και το θέαμα πλούσιο με πολλές εκπλήξεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 20 σωματεία μετάλλια δεν κατέκτησαν μόλις τα τρία.
Το Sportsfeed ήρθε σε επαφή με τον Πολυχρόνη Πολίτση τέως ομοσπονδιακό προπονητή και προσωπικό προπονητή του Γιώργου Μουχθή να μας μιλήσει για τις εντυπώσεις από το πανελλήνιο και τους διεθνείς αγώνες του αθλητή του.
«Το πρωτάθλημα ήταν πολύ ανταγωνιστικό με εκπλήξεις πράγμα που σημαίνει ότι το επίπεδο ανεβαίνει και η δουλειά των προηγούμενων ετών αποδίδει καρπούς. Υπήρχαν αρκετοί νέοι αθλητές αλλά και παλιοί που έβγαλαν σπουδαίο θέαμα. Φανταστείτε φέτος οι συμμετοχές ήταν σχεδόν διπλάσιας και σε γυναίκες τριπλάσιες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Επόμενοι αγώνες;
Αύριο αναχωρούμε με τον αθλητή μου Γιώργο Μουχθή, ώστε να συμμετάσχουμε σε δυο διεθνή τουρνουά σε Σλοβενία (5-10/5) και Σλοβακία (12-17/5) και επιστρέφουμε 19 Μαΐου. Ξεκινάμε προετοιμασία στο Βελιγράδι με την εθνική Σερβίας και Βρετανίας που μας κάλεσαν και μας φιλοξενούν και μετά θα μεταβούμε σε Σλοβενία και Σλοβακία για τα δυο τουρνουά, όπου τα έξοδα τα καλύπτουν οι χοηγοί «Φροντίδα» και «Άνεμος».

Στόχοι συμμέτοχης;
Είναι πολύ δύσκολα τα τουρνουά αυτά, με μεγάλο ανταγωνισμό αλλά έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την αγωνιστική κατάσταση του αθλητή. Στο πανελλήνιο κατέκτησε το χρυσό στο ατομικό και την δεύτερη θέση στο ομαδικό και θέλουμε να κερδίσουμε και άλλη αγωνιστική εμπειρία. Συμμετέχουν 23 αθλητές και ο αθλητής μου είναι 19ος στο τουρνουά ενώ είναι 45η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Στόχος μας είναι η αγωνιστική αξιολόγηση και να φτάσουμε ακόμα πιο κοντά στην κορυφή. Με αυτά τα δύο τουρνουά και αλλά τρία σε Ισπανία, Ρουμανία και Τσεχία το καλοκαίρι, θέλουμε να είμαστε πιο κοντά στον βασικό στόχο που είναι οι Παραολυμπιακοί του Ρίο.

Πόσο δύσκολο είναι αυτό;
Πρώτα κοιτάζουμε το πανευρωπαϊκό τον Οκτώβριο και μετά το Ρίο. Η δουλειά που γίνεται είναι αρκετά υψηλού επιπέδου. Με τον αθλητή ασχολούμαστε δυο προπονητές, εγώ και ο Μιχάλης Κατσικαδέλης όπου δουλεύουμε από κοινού στην προετοιμασία και στο σχεδιασμό της χρονιάς. Τώρα βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα.
Σε ευχαριστούμε πολύ και καλή επιτυχία στις υποχρεώσεις σας.

Εικόνες από το πανελλήνιο πρωτάθλημα

EDITORIAL

Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες