«Η μόνη αφίσα που έχω σπίτι μου είναι του Κεντέρη»

Η παρουσία σπουδαίων Ελλήνων αθλητών στα Βίκος Street Relays συνεχίζεται. Αυτή τη φορά το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ένας από τους σημαντικότερους αθλητές του στίβου, ο Κώστας Μπανιώτης, που θα είναι και πρεσβευτής του αγώνα.

του Στέφανου Σουλιώτη
[email protected]

Ο Μπανιώτης διακρίνεται για τη συνεπή του παρουσία σε όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις είτε είναι παγκόσμια είτε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Παράλληλα μετράει τρεις συνεχόμενες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με πιο πρόσφατη αυτή του Ρίο. Στόχος του να γίνουν τέσσερις, καθώς έχει αποκαλύψει ότι θα συνεχίσει μέχρι το 2020 για να αγωνιστεί και στο Τόκιο.

Τί κρατάς και τι αφήνεις από τη συμμετοχή σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο;
Αυτό που κρατάω είναι ο αριθμός, ο ψυχισμός και η προσπάθεια όλης της ελληνικής ομάδας η οποία υπερέβαλε εαυτόν δεδομένου των συνθηκών και της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και στο κομμάτι του αθλητισμού. Αυτό που αφήνω πίσω είναι η μη είσοδός μου στον τελικό αυτών των Αγώνων. Είναι ο μόνος τελικός που δεν έχω συμμετάσχει, το ήθελα πολύ και σίγουρα στενοχωρήθηκα που δεν το πέτυχα.

Ποιον θεωρείς αυτή τη στιγμή τον κορυφαίο άλτη στον κόσμο;
Θεωρώ καλύτερο άλτη τον Καναδό Ντέρεκ Ντρούιν που νίκησε στους Ολυμπιακός Αγώνες. Πέρα από τις υψηλές επιδόσεις και την τεχνική του, δείχνει μια πολύ αθλητική συμπεριφορά. Είναι πάντοτε έτοιμος για την υπέρβαση την κρίσιμη στιγμή. Μην ξεχνάμε ότι είναι και ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής.

Όταν ήσουν μικρός ποιον αθλητή θαύμαζες;
Η μόνη αφίσα αθλητή που έχω κρεμάσει μικρός στον τοίχο μου είναι του Κώστα Κεντέρη. Ακόμα και σήμερα η αφίσα αυτή βρίσκεται στην ίδια θέση.

Πώς βλέπεις το μέλλον του άλματος εις ύψος στην Ελλάδα;
Σίγουρα γνώρισε μια μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Για μια περίοδο υπήρχαν τρεις αθλητές που πηδούσαν πάνω από 2.30μ. Νέα παιδιά που μπορούν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο υπάρχουν και θα υπάρχουν. Με ανησυχεί όμως το ότι δεν φαίνεται η πρόθεση, όλη αυτή η γνώση και η εμπειρία που έχει αποκτηθεί τα τελευταία χρόνια, να αξιοποιηθεί και να μεταλαμπαδευτεί στην επόμενη γενιά.

Ο κόσμος σε γνωρίζει ως έναν από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές του στίβου. Ποια είναι όμως τα ενδιαφέροντά σου πέρα από το άλμα;
Είναι αλήθεια πως αυτό με το οποίο ασχολούμαι καταναλώνει τον περισσότερο χρόνο και ενέργεια. Η προτεραιότητά μου είναι να αξιοποιώ τον λίγο χρόνο που έχω με τους κοντινούς μου ανθρώπους. Έχω την τύχη να βρίσκονται γύρω μου πολύ ενδιαφέροντες και σπάνιοι άνθρωποι.

Η σημαντικότερη συμβουλή που έχεις ακούσει από τον προπονητή σου;
Η σημαντικότερη συμβουλή είναι ότι αυτό που κάνεις το κάνεις για σένα και μια επίδοση καλή ή κακή δεν θα καθορίσει το ποιος είσαι.

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης για τα Street Relays;
Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο της Θεσσαλονίκης είναι να στηρίξουν τα Street Relays. Μαζί με τον αγώνα «Τρέξε χωρίς τερματισμό» πλέον στην πόλη υπάρχουν δράσεις και κινήσεις που πέρα από την αθλητική φύση τους παρέχουν και κοινωνική προσφορά. Είναι μια ευκαιρία να γίνει αυτός ο αγώνας θεσμός.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF