Connect with us

TOP

«Όταν σβήνουν τα φώτα, μην αφήσετε να σβήσουν τα όνειρα μας»

Published

on

Με παρόντα τα περισσότερα από τα μέλη της ελληνικής Παραολυμπιακής αποστολής που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων η ειδική τελετή της βράβευσής τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, οι περισσότεροι από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης (Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Λεβέντης), ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.
Αντιθέτως, απουσίασαν τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αφού πέραν δύο ακόμα μελών του, του υπουργού εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και της υφυπουργού παιδείας Τασίας Χριστοφιλοπούλου, οι υπόλοιποι δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Κυρίως όμως, έλαμψε δια της απουσίας της η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών, αφού από το σύνολο των 300 είναι ζήτημα να βρέθηκαν 30-25 στην αίθουσα. Παρόλα αυτά, αυτή γέμισε από τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς τους, που κάθισαν για περίπου μιάμισι ώρα στα έδρανα που κάθονται οι «εθνοπατέρες» μας.

Συγκινημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο Προκόπης Παυλόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος και κατέβηκε από τα επάνω έδρανα για να παραδώσει σε καθέναν και καθεμία ξεχωριστά το αναμνηστικό δώρο της Βουλής προς τους αθλητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. «Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, τους προπονητές σας και κυρίως τις οικογένειές σας, που συγχαίρω ιδιαίτερα για τις θυσίες που έχουν κάνει. Είμαστε υπερήφανοι για δύο λόγους. Πρώτον για τις διακρίσεις, τις επιδόσεις και το ήθος σας. Δεύτερον, για το παράδειγμα ελπίδας και αισιοδοξίας που προσφέρατε στον ελληνικό λαό, πως μπορεί να μετατρέψει κανείς την αναπηρία σε δύναμη ψυχής», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ακόμα: «Κάνατε το χρέος σας. Εμείς πρέπει να κάνουμε το χρέος μας. Εσείς θα είστε οι κριτές κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας καλύψουμε τις ανάγκες». Είχαν προηγηθεί τα μικρά και μεγάλα παράπονα κάποιων αθλητών αλλά και του προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργου Φουντουλάκη για την συνέπεια της Πολιτείας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της.
Εκ μέρους τον αθλητών, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έθιξε το ζήτημα ότι οι περισσότεροι από τους αθλητές της Παραολυμπιακής Ομάδας είναι αδιόριστοι και σχολίασε ότι αν δεν υπήρχαν οι ίδιες οι οικογένειές τους για να τους στηρίξουν, δεν θα είχαν καταφέρει τίποτα. Χαρακτηριστικά ο Παύλος Μάμαλος τόνισε ότι περιμένει από το 2009 να διοριστεί, έχει φέρει τόσα μετάλλια και δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ αναρωτήθηκε αν συμβαίνει στον ίδιο αυτό, τι θα συμβαίνει σε άλλους πρωταθλητές που δεν έχουν τις δικές του επιτυχίες.
Ακόμα η κολυμβήτρια Μαρία Καλπακίδου τόνισε ότι ακόμα και όσοι έχουν δουλειές, θα πρέπει να διευκολύνονται από αυτές για να συμμετέχουν σε αγώνες και να πιάνουν τα απαραίτητα όρια συμμετοχής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Εθνικός προπονητής της ποδηλασίας Γιώργος Βαρβεράκης και ο Εθνικός προπονητής της άρσης βαρών σε πάγκο Δημήτρης Ιωαννίδης ζήτησαν να εφαρμοστούν οι ήδη ψηφισμένοι νόμοι για αυτά τα παιδιά για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές τους. «Μην μας ξεχάσετε και, όταν σβήσουν τα φώτα, μην αφήσετε να σβήσουν και τα όνειρά μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Πάντως την είδηση την έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην σύντομη ομιλία του, αν φυσικά γίνει πράξη, γιατί όπως προαναφέραμε, οι περισσότεροι Παραολυμπιονίκες δεν ζήτησαν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων νόμων που τους αφορούν. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως σύντομα θα ψηφιστεί νόμος που θα επιβάλει στους διορισμούς του ΑΣΕΠ το 15% των θέσεων θα καλύπτεται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία. «Αυτό είναι μια απόδειξη ότι δεν είστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Μετά το τέλος της ειδικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, ακολούθησε μια μικρή δεξίωση της Βουλής προς τους αθλητές, το ραντεβού με τους οποίους ανανεώθηκε πλέον (τουλάχιστον με το Κοινοβούλιο) για μετά το Τόκιο. Έτσι άλλωστε γίνεται κάθε φορά. Μένει να δούμε τότε, ποιες από τις υποσχέσεις που έλαβαν οι Παραολυμπιονίκες σήμερα, θα έχουν υλοποιηθεί…

EDITORIAL

Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες