1% των αθλητών στο Ρίο είχαν TUE

Μεγάλο θέμα δημιουργηθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες για τις εξαιρέσεις αθλητών που έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών για ιατρικούς λόγους. Η WADA αποκάλυψε σήμερα πως το ποσστό ήταν μόλις 1%.

Από την ημέρα που οι Fancy Bears άρχισαν να διαρρέουν στο διαδύκτιο ιατρικά αρχεία αθλητών, πολλοί ήταν οι σχετικοί και κυρίως οι άσχετοι που εξέφρασαν άποψη κάνοντας λόγο για ντοπαρισμένους αθλητές.
Η άδεια χρήσης για ιατρικούς λόγους δεν είναι κάτι το απλό και δε δίνεται εύκολα. Σήμερα η WADA αποκάλυψε ότι συνολικά 143 ήταν οι αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς του Ρίο, έχοντας την άδεια να χρησιμοποιήσουν απαγορευμένες ουσίες. Οι 143 από τους 11.303 αντιστοιχούν στο 1%. Επίσης η WADA διαβεβαίωσε ότι από τους ελέγχους που έγιναν δε διαπιστώθηκε η παραμικρή παράβαση. Αντιθέτως εντοπίστηκαν αλλοιώσεις στα αρχεία που δημοσίευσαν οι Fancy Bears. Αλλοιώσεις που έγιναν από τυ χάκερς για προφανείς λόγους.
Ο θρυλικος Έντγουιν Μόουζες ο οποίος βρίσκεται στη Γλασκόβη και παρακολουθεί το συνέδριο της WADA χαρακτήρισε ιδιαίτερα ντροπιαστικό το γεγονός ότι δημοσιευθηκαν τα ιατρικά αρχεία αθλητών.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF