Αφαίρεσαν μετάλλια από το site της ΔΟΕ

Χτύπημα από χάκερς είναι πολύ πιθανό να δέχθηκε το site της ΔΟΕ, καθώς από το πρωί ξεκίνησαν οι αφαιρέσεις μεταλλίων από αθλητές που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς του Ρίο, δίχως να υπάρχει λόγος.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται κάποιο θέμα παράβασης από αθλητές το οποίο οδήγησε στην αφαίρεση των μεταλλίων. Οι αξιωματούχοι της ΔΟΕ έκαναν λόγο για τεχνικό πρόβλημα δίχως να προσωρήσουν σε περαιτέρω λεπτομέρεις.
Ωστόσο έχουν κυκλοφορήσει αρκετά σενάρια, με ένα από αυτά να θέλει του Fancy Bears να έχουν βάλει το χέρι τους, καθώς τα περισσότερα από τα ονόματα που εξαφανίστηκαν από τους πίνακες των μεταλλίων έχουν αναφερθεί στις λίστες των Ρώσων χάκερς.
Μεταξύ αυτών είναι ο Μο Φάρα που δεν υπάρχει τόσο στα 5.000μ. όσο και στα 10.000μ. ενώ υπάρχουν κανονικά οι τέσσερις που κέρδισαν τα αργυρά και χάλκινα μετάλλια.
Άλλα ονόματα που απουσιάζουν ελιναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Έλιουντ Κιπτσόγκε (μαραθώνιος) και Βίνβιαν Τσέριγιοτ (5.000μ.), ο Τιάγκο Μπραζ Ντα Σίλβα (χρυσό στο επί κοντώ), η Τζένι Σίμπσον (χάλκινο στα 1.500μ.), η Τσέριγιοτ και από τα 10.000μ. και η Αλιαξάντρα Χερασιμένια (50μ. ελεύθερο, κολύμβηση).

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF