13 ημέρες παγωνιά και μετά ξενιτιά

Δεκατρείς μέρες υπομονή καλείται να κάνει ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος προετοιμάζεται στο παγωμένο προπονητήριο του ΟΑΚΑ, μέχρι να αναχωρήσει για το εξωτερικό όπου και θα παραμένει για μεγάλο διάστημα μέχρι το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ ξεκίνησε τη νέα σεζόν έχοντας μεγάλες προοπτικές, αφήνοντας πίσω του το 2016 όπου τα πράγματα δεν του πήγαν όπως τα περίμενε. Το θέμα με τις αλλαγές των κονταριών στα μισά της σεζόν, κόστισε στον παγκόσμιο πρωταθλητή κλειστού του 2014, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός διεκδίκησης μεταλλίων τόσο στο ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ όσο και στους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Το 2017 αναμένεται να είναι διαφορετικό για τον αθλητή του Δημήτρη Κυτέα ο οποίος έχει θέσει για άλλη μία χρονιά υψηλούς στόχους. Δυστυχώς όμως, ο Φιλιππίδης είναι αναγκασμένος να κάνει προπόνηση σε συνθήκες ψύχους στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ και όπως δείχνουν τα πράγματα η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου όταν και θα αναχωρήσει για τη Γαλλία προκειμένου στις 14 του μηνός να κάνει την αγωνιστική του πρεμιέρα στην Ορλεάνη. Συνολικά θα συμμετάσχει σε εννέα και ίσως δέκα αγώνες μέχρι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Μάλιστα στον προγραμματισμό υπάρχει το βαλκανικό πρωτάθλημα που αποτελεί test event για τους Σέρβους και διεξάγεται ένα μήνα πριν από το ευρωπαϊκό. Ο Φιλιππίδης θα αγωνιστεί στο βαλκανικό και θα παραμείνει ολόκληρη την εβδομαδα στο Βελιγράδι προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις των Σέρβων και να αποφύγει την ταλαιπωρία των ταξιδιών.
Το 2016, ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα ολοκλήρωσε τη σεζόν στον κλειστό στίβο έχοντας 5.84μ. επίδοση που τον κατέταξε στη 2η θέση της Ευρώπης πίσω από τον Ρενό Λαβιλενί που είχε 6.03μ.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF