«Θα αγωνίζομαι για άλλα 2-3 χρόνια»

Οι φήμες για το 2017 ότι θα είναι η αποχαιρετιστήρια σεζόν του Ρότζερ Φέντερερ, φούντωναν μέχρι που πριν από λίγο φρόντισε ο ίδιος να βάλει τέλος στα σενάρια με μία ευχή. Να αγωνιστεί άλλα 2-3 ακόμα.

Ο 35χρονος Ελβετός βρίσκεται στο Περθ της Αυστραλίας όπου θα ξεκινήσει τη σεζόν κάνοντας μια καλή προπόνηση στο Χόπμαν καπ, πριν από το πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς που είναι ότι όπεν της Αυστραλίας.
Ο Φέντερερ έχει μείνει εκτός αγώνων από τον Ιούλιο όταν είχε αγωνιστεί στο Γουίμπλεντον. Ακολούθησε μια επέμβαση στο γόνατο που τον άφησε εκτός για όλο το υπόλοιπο της σεζόν και πλέον επιστρέφει για να συμμετάσχει με συμπαίκτρια την Μπελιντα Μπέντσιτς στο Χόπμαν καπ, εκπροσωπώντας την Ελβετία. «Μόνο όταν με ρωτάνε αν σκέφτομαι την απόσυρση μου, αρχίζω να τη… σκέφτομαι δήλωσε ο κάτοχος 17 γκραν σλαμ και συμπλήρωσε «Τους προηγούμενους έξι μήνες προετοιμάστηκα και είμαι αισιόδοξος ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για άλλα δύο ή τρία χρόνια και όχι για ακόμα έξι μήνες» τόνισε ο Φέντερερ που έχει να κερδίσει κάποιο γκραν σλαμ από το 2012 όταν είχε επικρατήσει στο Γουίμπλεντον. Πλέον βρίσκεται στο Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά αυτό μάλλον δεν τον ενοχλεί. «Το να κερδίζει τίτλους είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Η κατάταξη αποτελεί κάτι το δευτερεύον. Όσο θα είμαι υγιής και χωρίς τραυματισμούς, νομίζω ότι μπορώ να γίνω πολύ επικίνδυνος».
Στο Χόπμαν καπ, η Ελβετία θα αντιμετωπίσει τη Βρετανία που αποτελείτι από τη Χέδερ Γουίλσον και τον Νταν Έβανς, ενώ η κάτοχος του τίτλου Αυστραλία του Νικ Κύργιου και της Ντάρια Γκαβρίλοβα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF