Το άλμα του αθλητισμού στο 2017

Το 2016 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό αθλητισμό. Είχαμε επιτυχίες σε πολλά αθλήματα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες έδωσαν στους Έλληνες αθλητές, αθλήτριες και προπονητές τη λάμψη που τους αξίζει. Το 2017 που έρχεται σε λίγες ώρες, αναμένεται να είναι το ίδιο λαμπερό με τον ελληνικό αθλητισμό να κάνει και νέο μεγάλο άλμα.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ δεν ήταν τα πιο δημοφιλή αθλήματα στην Ελλάδα. Αν αφαιρέσει κάποιος το στοίχημα από το ποδόσφαιρο και τον Αντετοκούνμπο από το μπάσκετ, τότε δε μένει τίποτα σε αυτά τα δύο αθλήματα που να κρατά το ενδιαφέρον του φιλάθλου. Θα απομείνουν μόνο οι οπαδοί, κάτι που ήδη έχει αρχίσει και συμβαίνει με τη θεαματική πτώση στις πωλήσεις των εισιτήριων στα δύο αυτά αθλήματα.
Αντιθέτως, σε αθλήματα όπως ο στίβος, η κολύμβηση, η γυμναστική, η ποδηλασία, η κωπηλασία, η ιστιοπλοΐα, το τένις, το τζούντο, η σκοποβολή και άλλα Ολυμπιακά, το ενδιαφέρον του κοινού έχει αυξηθεί κατακόρυφα και οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες μπορούμε να πούμε ότι είναι πλέον σταρ.
Κάποτε στα περιοδικά ποικίλης ύλης βλέπαμε τους εκατομμυριούχους ποδοσφαιριστές ή μπασκετμπολίστες σε κάποια νυχτερινή τους έξοδο, παρέα με κάποιο μοντέλο. Πλέον, τα ίδια περιοδικά έχουν μονίμως στην ύλη τους κάποιον Ολυμπιονίκη να αφηγείται τα επιτεύγματα του και να μοιράζεται το όνειρα του.
Όλοι αυτοί οι ήρωες του Ρίο και των υπολοίπων μεγάλων διοργανώσεων του 2016, θα μας απασχολήσουν και το 2017 και μαζί τους θα εμφανιστούν και άλλα νέα παιδιά καθώς η γενιά που ακολουθεί σε όλα αυτά τα αθλήματα είναι εξαιρετική. Όπως εξαιρετικοί είναι και οι προπονητές τους στους οποίους οφείλεται μεγάλο μερίδιο αυτής της έκρηξης του ελληνικού αθλητισμού το 2016.
Όσοι λοιπόν ανακάλυψαν φέτος τη μαγεία αυτών των αθλημάτων, να μείνουν κόντα τους γιατί το 2017 θα είναι το ίδιο επιτυχημένο. Ίσως και περισσότερο. Μπορεί να μην υπάρχουν Ολυμπιακοί το 2017, υπάρχουν όμως παγκόσμια πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα και οι προσδοκίες είναι μεγάλες.
Δίπλα στους αθλητές και τους προπονητές θα πρέπει να είναι οι ομοσπονδίες και οι πολιτεία. Θα αποτελέσει έγκλημα να χαθεί το μομέντουμ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία.

ΥΓ. Πρακτικά είναι αδύνατο να απαντήσουμε σε όλους όσοι μας έστειλαν ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Από τον υπουργό αθλητισμού, τον ΓΓΑ, τον πρόεδρο της ΕΟΕ, τις ομοσπονδίες, τα σωματεία, τους προπονητές και κυρίως τους αθλητές λάβαμε ευχές που γέμισαν τα εισερχόμενα του mail μας. Ανταποδίδουμε και τους ευχαριστούμε όλους γιατί αποτελούν το λόγο της ύπαρξης μας. Όλοι αυτοί δίνουν ζωή στο Sportsfeed.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF