Τα δεδομένα της ελληνικής αποστολής για τη Βουδαπέστη

Με πέντε μήνες να απομένουν μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης επιχειρούμε μία καταγραφή της ελληνικής ομάδας που θα ταξιδέψει στη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

του Στέφανου Σουλιώτη  [email protected] 

Στις 14 Ιουλίου η Βουδαπέστη θα υποδεχθεί το 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν σε τρεις εγκαταστάσεις – η κολύμβηση, οι καταδύσεις και η συγχρονισμένη κολύμβηση στη νεότευκτο κολυμβητήριο στις ανατολικές όχθες του Δούναβη, η υδατοσφαίριση στο «Άλφρεντ Χάγιος» του νησιού της Μαργαρίτας και το open water στη λίμνη Μπάλατον.
Το πιο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν εκείνο που διοργανώθηκε στο Καζάν το 2015. Η Ελλάδα συμμετείχε με 57 αθλητές σε 5 αθλήματα κατακτώντας ασημένιο μετάλλιο με την Κέλλυ Αραούζου στα 5χλμ. open water και χάλκινο με τον Σπύρο Γιαννιώτη στα 10χλμ. open water και την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών. Από τους Έλληνες αθλητές που ταξίδεψαν πριν από δύο χρόνια στη Ρωσία αναμενόμενα οι περισσότεροι προέρχονταν από την υδατοσφαίριση καθώς είχε προκριθεί και η Εθνική γυναικών. Οι 12 προέρχονταν από τη συγχρονισμένη κολύμβηση, οι δύο από τις καταδύσεις και οι υπόλοιποι από την κολύμβηση (κλασική και open water).
Σε 150 ημέρες από σήμερα, η χώρα μας θα επιστρέψει στη σημαντικότερη διοργάνωση του υγρού στίβου. Τη μερίδα του λέοντος εξακολουθεί να έχει η υδατοσφαίριση καθώς πρόκειται για τις δύο Εθνικές ομάδες (26 αθλητές-τριες), με 12 αθλήτριες θα ταξιδέψει η συγχρονισμένη κολύμβηση, ενώ ανοιχτοί λογαριασμοί υπάρχουν για την κολύμβηση καθώς η περίοδος πρόκρισης λήγει τον Μάιο.
Ξεκινώντας από τις δεδομένες απουσίες από το παγκόσμιο της Βουδαπέστης, αυτές είναι του Γιαννιώτη, της Λυμπερτά και της Κάτιας Σαρακατσάνη καθώς και οι τρεις αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση. Ο Γιαννιώτης έγραψε τη δική του ιστορία στα παγκόσμια πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο open water και πλέον απολαμβάνει τις στιγμές με την οικογένειά του. Η Λυμπερτά κολύμπησε πέρυσι για τελευταία φορά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και έβαλε τίτλους τέλους σε μία καριέρα που μετρούσε τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η Σαρακατσάνη αναγκάστηκε να αποσυρθεί στις αρχές του 2016 λόγω τραυματισμού. Μάλιστα η Σαρακατσάνη ήταν μέλος της ομάδας 4×100μ. μεικτή που σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στο Καζάν το 2015. Απούσα από τη Βουδαπέστη θα είναι η Θεοδώρα Γιαρένη η οποία δεν έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει το όριο καθώς εκκρεμεί η υπόθεση ντόπινγκ.
Εκείνοι που ταξίδεψαν πριν από δύο χρόνια στο Καζάν και έχουν όρια για τη Βουδαπέστη είναι οι: Γκολομέεβ, Δημητριάδης, Βαζαίος, Μελαδίνης, Χρήστου, Σαμιλίδης, Δράκου και Ντουντουνάκη. Στην ουγγρική πρωτεύουσα θα βρίσκεται και η Κέλλυ Αραούζου ενώ εκτός απροόπτου θα ταξιδέψει και ο Χρήστος Κατραντζής ως μέλος της σκυτάλης. Από εκεί και πέρα σοβαρή υποψηφιότητα για ντεμπούτο σε παγκόσμιο ανδρών θέτει ο Νίκος Σοφιανίδης, ενώ στα υπόψιν είναι πάντα οι Γιάννης Καρπουζλής, Δημήτρης Δημητρίου, Αντώνης Φωκαϊδης, Δημήτρης Νέγρης και Κρίστελ Βουρνά.
Στις καταδύσεις τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθώς ο Στέφανος Παπαρούνας που συμμετείχε στο παγκόσμιο το 2015 έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Οι νέα γενιά είναι ελπιδοφόρα αλλά για το επόμενο παγκόσμιο…

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF