Καλή αρχή για την Εθνική στο παγκόσμιο βορινών

Στο Λάχτι της Φινλανδίας βρίσκεται η Εθνική ομάδα χιονοδρομίας για να λάβει μέρος στο παγκοσμίο πρωτάθλημα βορινών αγωνισμάτων και στην πρεμιέρα των αγώνων Ντάνου και Αγγελής κατάφεραν να πλασαριστούν στην πρώτη δεκάδα.

Η Μαρία Ντάνου, στα 5χλμ. τερμάτισε στην 8η θέση με χρόνο 16:46,1 και 198,87, βαθμούς FIS από 32 αθλήτριες που ολοκλήρωσαν τον αγώνα. Στο ίδιο αγώνισμα η Μελίνα Μαγουλά ήταν 12η με χρόνο 17:10,8 και 219,39 βαθμούς FIS.
Ο Απόστολος Αγγέλης, στα 10 χλμ. με χρόνο 27:58,5 και 138,93 βαθμούς FIS κατετάγη στην 10η θέση μεταξύ 56 αθλητών που τερμάτισαν. Ο αθλητής του ΕΟΣ Μετσόβου με τη συγκεκριμένη επίδοση προκρίθηκε και στην τελική φάση των αγωνισμάτων απόστασης. Ο Γιώργος Νάκας είχε αξιοπρεπή εμφάνιση με την 25η θέση και τους 191,99 βαθμούς FIS, προσθέτοντας στην αθλητική του καριέρα άλλη μια συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση.
Να τονιστεί επίσης το γεγονός ότι οι επιδόσεις των αθλητών έγιναν στα αγωνίσματα της κλασικής τεχνικής, τα οποία οι αθλητές μας δεν προετοιμάζονται συστηματικά.
Τη δεύτερη ημέρα και στο αγώνισμα της ταχύτητας οι επιδόσεις των Ελλήνων ήταν μέτριες, όπως ήταν αναμενόμενο. Ξεχώρισαν στους άντρες ο Νικόλαος Τσουρέκας (118ος) και στις γυναίκες η Γεωργία Νιμπήτη (84η).
Ο Απόστολος Αγγέλης αποφασίστηκε να μην συμμετάσχει στις τελικές φάσεις των αγωνισμάτων και να συγκεντρωθεί στο άθλημα του διάθλου και στους αγώνες που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες στο Κοντιολάχτι της Φινλανδίας.
Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στο Λάχτι με έξι αθλητές και έξι αθλήτριες. Στην αποστολή μετέχουν οι Απόστολος Αγγέλης, Κλεάνθης Καραμίχας, Δημήτρης Κυριαζής, Μελίνα Μαγούλα, Γεώργιος Νάκας, Παναγιώτης Παπάσης και Νικόλαος Τσουρέκας και οι Ελισάβετ Αναστασιάδου, Ευφροσύνη Γιαννακοβίτη, Μελίνα Μαγουλά, Ραφαέλα Μαυρουδή, Γεωργία Νιμπήτη και Μαρία Ντάνου.

(Στη φωτογραφία από αριστερά ο Γιώργος Νάκας, η Μαρία Ντάνου, ο Απόστολος Αγγελής και η Μελίνα Μαγούλα)

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF