Οι Έλληνες μπορούν να κάνουν σκι

Η Μελίνα Μαγουλά είναι Ελληνονορβηγίδα αθλήτρια του σκι και ένα από τα 12 μέλη της ελληνικής αποστολής που λαμβάνει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βορινών το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Λάχτι της Φινλανδίας.

του Στέφανου Σουλιώτη  [email protected] 

Μπορεί να μην κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα των 5χλμ. κλασικής τεχνικής που θα της έδινε την πρόκριση και για τον τελικό των 10χλμ. ωστόσο έδειξε να απολαμβάνει τη συμμετοχή της. Με ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα περιγράφει την εμπειρία της η οποία ξεκινάει από την παρατήρηση πως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υπήρχαν ένας-δύο αθλητές από άλλες χώρες που ίσως να μην είχαν δει ποτέ σκι στη ζωή τους! «Οι περισσότερες από τις γυναίκες είχαν την ικανότητα να τα πάνε καλά στη διαδρομή. Αλλά ήταν ένας-δύο αθλητές που με έκαναν να αναρωτηθώ αν έχουν δει ποτέ σκι στο youtube, αν έχουν παρακολουθήσει ένα μάθημα ή τουλάχιστον αν έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν τις κινήσεις των επαγγελματιών σκιέρ!», γράφει η Μαγουλά. Στη συνέχεια αναφέρεται στις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών οι οποίοι είχαν μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση. Συγκεκριμένα ο Αποστόλης Αγγελής κατέλαβε τη 10η θέση στα 10χλμ. παίρνοντας την πρόκριση για την τελική φάση των αγωνισμάτων της απόστασης, ενώ ο Γιώργος Νάκας κατετάγη 25ος.
Έπειτα η Ελληνονορβηγίδα αθλήτρια αναφέρεται σε μία άλλη γυναίκα της ελληνικής αποστολής, τη Μαρία Ντάνου την οποία χαρακτηρίζει εξαιρετική επαγγελματία και παθιασμένη με αυτό που κάνει. «Αυτό που μου αρέσει σε εκείνη είναι το πώς λέει σε όλους ότι το σκι κλασικής τεχνικής είναι το πραγματικό cross country», σημειώνει η Μαγουλά που για το τέλος αφήνει τις εντυπώσεις της από την παρουσία στον προκριματικό των 5χλμ. «Είχα τον αριθμό 15 σε σύνολο 35 αθλητριών. Η εκκίνηση δινόταν ανάλογα με τους βαθμούς της παγκόσμιας κατάταξης. Δηλαδή αυτές που είχαν τους καλύτερους (τους χαμηλότερους) έφευγαν τελευταίες. Σε αγώνισμα ατομικής εκκίνησης είναι προφανές πως όσο πιο αργά ξεκινήσεις τόσο καλύτερο πλεονέκτημα θα έχεις επειδή θα γνωρίζεις το χρόνο που έχουν κάνει νωρίτερα οι αντίπαλοι. Τελικά κατέλαβα την 12η θέση. Δεν κατάφερα να μπω στη δεκάδα και να προκριθώ για τις άλλες αποστάσεις». Μπορεί η Μαγουλά να μην κατάφερε να πάρει την πρόκριση αλλά είχε την τύχη να κάτσει έστω και για λίγο στην καρέκλα του πρωτοπόρου καθώς όταν πέρασε τη γραμμή του τερματισμού είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο μέχρι τότε. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα βορινών αθλημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τις 5 Μαρτίου. Η Ελλάδα βρίσκεται στο Λάχτι με έξι αθλητές και έξι αθλήτριες.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF