Εθνικό άθλημα ο στίβος

Κανένα άλλο άθλημα στην Έλλαδα (ατομικό ή ομαδικό) δεν προσφέρει αυτή τη στιγμή τις επιτυχίες που προσφέρει ο στίβος και σε κανένα άθλημα δεν υπάρχουν τα μεγέθη των αθλητών που έχει ο στίβος.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Ποιο άλλο άθλημα στην Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή τόσους αθλητές και αθλήτριες στο παγκόσμιο τοπ10; Ποιο άλλο άθλημα προσφέρει σταθερά μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο; Ποιο άλλο άθλημα στην Ελλάδα με μαζικότητα ανάλογη του στίβου (ασχολούνται περισσότερες από 200 χώρες παγκοσμίως), διαθέτει τόσους αθλητές και αθλήτριες με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα;
Ναι υπάρχουν οι Πετρούνιας, Κορακάκη, Αντετοκούνμπο αλλά είναι οι εξαιρέσεις στα αθλήματα τους ενώ κακά τα ψέμματα μόνο το μπάσκετ πλησιάζει τη μαζικότητα του στίβου.
Όταν φτάνει σε σημείο ο πρωθυπουργός μιας προερχόμενης από την αριστερά (που δε φημίζεται για την αγάπη της προς τον αθλητισμό) κυβέρνησης να είναι τόσο διαβασμένος και να δηλώνει ευθαρσώς ότι ο στίβος έχει ξεπεράσει το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αυτό είναι ένα εξτρά παράσημο.
Το θέμα είναι να αντιληφθούν όλοι πως έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό. Είναι πολύ απλό. Με το ταλέντο και τη δουλειά των αθλητών και αθλητριών και τη συμπαράσταση των προπονητών. Κανένας άλλος δε δικαιούται μερίδιο από αυτήν την επιτυχία. Μόνο όσοι φορούν φόρμες και ιδρώνουν στις άθλιες εγκαταστάσεις ανά την ελληνική επικράτεια μπορούν να περηφανευτούν ότι έχουν βάλει ένα λιθαράκι για να φτάσουν το στίβο στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού.
Όπως είπε και ο Κωστας Φιλιππίδης στον πρωθυπουργό, τα ωραία λόγια πρέπει να σταματήσουν και να ξεκινήσουν οι πράξεις. Ο στίβος δεν αρκεί να είναι το Νο1 άθλημα στην Ελλάδα, πρέπει η Ελλάδα να του συμπεριφέρεται και ανάλογα. Να φροντίσει για τις εγκαταστάσεις και για τα πριμ που δεν έχουν καταβληθεί από το 2012. Δυστυχώς για τους πολιτικούς που έχουν χόμπι να θυμούνται τους αθλητές μόνο στις επιτυχίες, αυτές των παιδιών του στίβου είναι συνεχόμενες.

ΥΓ. Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχουν σταθεροί αναγνώστες του Sportsfeed, να τους υπενθυμίσουμε ότι οι αθλητές σε αθλήματα όπως ο στίβος, η κολύμβηση, η γυμναστική, η ποδηλασία και άλλων Ολυμπιακών αθλημάτων είναι παραμελημένοι και αδικημένοι από την πολιτεία και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους επαγγελματίες ποδοσφαίρου – μπάσκετ. Ήρθε η ώρα να σταματήσουν να νιώθουν ως παιδιά κατώτερου θεού…

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF