Καλά τα συγχαρητήρια των επισήμων, αλλά…

Σχεδόν κάθε φορά που υπάρχουν μεγάλες αθλητικές διακρίσεις σε Ολυμπιακούς, παγκόσμια ή ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κ.α., είναι περίπου νομοτέλεια οι πολιτικοί Άρχοντες (αρμόδιοι υπουργοί, πρωθυπουργός ή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας) να δέχονται τους πρωταθλητές, προπονητές και εκπροσώπους των ομοσπονδιών στα μέγαρα της εξουσίας για να τους συγχαρούν και -όπως λένε τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ κι οι επίσημες ανακοινώσεις- να ακούσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν!

του Γιάννη Μαμουζέλου
Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
φωτογραφία Αγγελος Ζυμάρας
azsportsimages.com
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Ειλικρινά δεν κατάλαβα ποτέ (χρόνια τώρα στον αθλητισμό και τη δημοσιογραφία), αν αυτά γίνονται αυθόρμητα, σαν έκφραση πραγματικής επιθυμίας και ενδιαφέροντος των θεσμικών παραγόντων για τον αθλητισμό και τους πρωταγωνιστές του ή μόνο για τις εντυπώσεις προς τον κόσμο και τις πολιτικές σκοπιμότητες!
Οχι βέβαια γιατί αποκλείεται πρόεδροι, πρωθυπουργοί ή υπουργοί ειλικρινά να αγαπούν και να παρακολουθούν αθλητισμό ή να έχουν φίλαθλα αισθήματα, αλλά γιατί δεν θυμάμαι να ανακοινώθηκαν μετά από τέτοιες συναντήσεις κινήσεις που να έλυσαν τα προβλήματα!
Ασφαλώς και δεν είναι κακό να τιμώνται οι πρωταθλητές (ή όποιος άλλος προβάλλει και αναδεικνύει τη χώρα σε κάποιον άλλο χώρο) και να συγχαίρονται δημόσια από τους κατέχοντες θεσμικούς θώκους, αλλά κάποτε οι εκδηλώσεις αυτές να έχουν και ουσιαστική επίδραση στα «κακώς κείμενα» και να μην εξαντλούνται στο θεαθήναι…
Έχω λοιπόν αγωνία και περιέργεια να δω λ.χ. πότε και πόσο θα είναι το ποσό της επιχορήγησης στο ΣΕΓΑΣ (και στις άλλες Ομοσπονδίες) και πότε θα καταβληθεί (έστω κι αν κατανοώ τη δεινή θέση των κρατικών ταμείων), αν και πότε θα βρεθεί λύση νόμιμης επαναλειτουργίας του κλειστού σταδίου στην Παιανία ή πώς θα υλοποιηθούν κάποιες προτάσεις για δημιουργία αθλητικών εγκαταταστάσεων στο «νέο Ελληνικό», όπως αυτό θα δημιουργηθεί όταν παραχωρηθεί για αξιοποίηση-εκμετάλλευση, αν και πώς θα εξοπλισθούν ή θα διασωθούν βασικές αθλητικές υποδομές που σήμερα υπολειτουργούν ή έχουν ρημάξει στην Αθήνα ή αλλού κ.α. πολλά.
Καλή αρχή λοιπόν και για το 2017 με τις συναντήσεις πρωταθλητών και ομάδων με τον Πρωθυπουργό κ.α. εν αναμονή των σπουδαίων ες αύριον, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF