Ο τελικός στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Κουριτίμπα

Η τελική φάση του World League επιστρέφει στη Βραζιλία, μόνο που θα διεξαχθεί στην «Arena De Baixada» στην πόλη Κουριτίμπα έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Ατλέτικο Παραναένσε!

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι χωρητικότητας 43.000 θέσεων, το οποίο αναμένεται να είναι κατάμεστο στα μέσα Ιουλίου όταν θα γίνουν οι αγώνες, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο θα φιλοξενήσει αγώνα βόλεϊ, ενώ ούτε ρεκόρ προσέλευσης κόσμου θα δημιουργηθεί.
Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο ρεκόρ κατέχει από το 2014 το εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας καθώς στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος 65.000 κόσμος είχε κατακλύσει τις κερκίδες και τον αγωνιστικό χώρο, ενώ το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ ήταν οι 52.000 στο εθνικό στάδιο της Μόσχας στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 1952.
Επίσης τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κι άλλοι αγώνες σε ανοικτούς χώρους με κορυφαίο παράδειγμα τους αγώνες της εθνικής Ιταλίας στο Foro Italico.
Αυτή είναι η 6η φορά που η Βραζιλία θα φιλοξενήσει τους τελικούς του WL (το Σάο Πάολο το 1993, το Ρίο το 1995, 2008, 2015 και το Μπέλο Οριζόντε το 2002) ενώ οι Τζίμπα (βόλεϊ σάλας), Ρέγκο (μπιτς βόλεϊ) που κατάγονται από την περιοχή θα είναι οι πρεσβευτές του event.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF