«Σχολείο» οι μεγάλοι για τους μικρούς

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο citta di Milano που θα ξεκινήσει την Παρασκευή από επτά αθλητές. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται κολυμβητές κατηγορίας ανδρών/γυναικών και παίδων/κορασίδων. Το ταξίδι στην Ιταλία και η συγκεκριμένη σύνθεση της αποστολής μόνο καλό μπορεί να κάνει στους «μικρούς» ανεξάρτητα από τις επιδόσεις που θα σημειώσουν.

του Στέφανου Σουλιώτη
 [email protected] 

Από τους επτά αθλητές που θα βρεθούν στην Ιταλία τις προσεχείς ημέρες κάποιοι θα ζήσουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Όχι φυσικά επειδή δεν έχουν ταξιδέψει εκτός Ελλάδας για σημαντική διοργάνωση (που έχουν ταξιδέψει) αλλά γιατί για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται σε αποστολή μαζί με πρωτοκλασάτα ονόματα της ελληνικής κολύμβησης. Όσο πόλο έλξης αποτελούν γενικά για τους αθλητές μας κάποια διεθνή μίτινγκ λόγω της παρουσίας σημαντικών κολυμβητών, το ίδιο αποτελεί και για τους ξένους η παρουσία Ελλήνων. Άλλωστε και οι ίδιοι οι διοργανωτές του citta di Milano θα πρέπει να γνωρίζουν πως ο Χρήστου και η Δράκου είναι ικανοί να διακριθούν στους αγώνες (στην Ιταλία θα ταξίδευαν επίσης η Ντουντουνάκη και ο Μελαδίνης αλλά δε θα πάνε λόγω ασθένειας). Μία γεύση από το πώς είναι να ταξιδεύεις με τους δύο συγκεκριμένους κολυμβητές θα πάρει η Νικόλ Παυλοπούλου και ο Απόστολος Παπαστάμος.
Κοινά ταξίδια στο εξωτερικό τουλάχιστον με έναν από τους δύο έχουν πραγματοποιήσει οι Νέγρης, Σοφιανίδης, Κυνηγάκης που επίσης θα μεταβούν στο Μιλάνο – ο Νέγρης αποτελεί ειδική εξαίρεση γιατί έχει κάνει προετοιμασίες με τον Γιαννιώτη οπότε ξέρει πως είναι να ακολουθείς το πρόγραμμα ενός πρωταθλητή. Έτσι θα αναφερθούμε στην περίπτωση της Παυλοπούλου και του Παπαστάμου καθώς είναι οι πιο μικροί της αποστολής. Και οι δύο είναι γεννημένοι το 2001, τη χρονιά που ο Χρήστου μάθαινε τα βασικά στο άθλημα και η Δράκου, που τότε ήταν εννέα ετών, είχε τις πρώτες βουτιές στις προαγωνιστικές κατηγορίες. «Το γεγονός πως μου δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψω και να αγωνιστώ μαζί με τόσο μεγάλους κολυμβητές, είναι κάτι που θα με ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό. Θα έχω τη δυνατότητα να αποκομίσω χρήσιμα πράγματα που θα με βοηθήσουν πολύ ως αθλήτρια. Με τα παιδιά γνωρίζομαι αρκετά καλά και πιστεύω θα περάσουμε ένα υπέροχο αγωνιστικό τριήμερο», είπε η Παυλοπούλου στο Sportsfeed. Όλοι τους συναντιούνται συχνά πυκνά και έχουν την ευκαιρία να τα λένε στους εγχώριους αγώνες. Ωστόσο εκεί η συνάντησή τους διαρκεί μια στιγμή αφού μετά ο καθένας παίρνει τη δική του θέση στην κερκίδα του κολυμβητηρίου. Στο Μιλάνο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Όλοι τους θα είναι μία ομάδα και θα έχουν πολλά να μοιραστούν ο ένας για την κούρσα του άλλου. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Χρήστου και η Δράκου θα αποτελέσουν καλό «σχολείο» για τους δύο μικρούς της ελληνικής αποστολής. Το αν θα καταφέρουν οι μικροί να σημειώσουν τις επιδόσεις που θέλουν δεν πρέπει να αποτελέσει το μοναδικό ζητούμενο στο συγκεκριμένο αγώνα. Αντιθέτως τους δίνεται η ευκαιρία για ένα ζωντανό μάθημα. Μόνο κερδισμένοι θα βγουν οι μικροί αν δουν τον τρόπο που οι μεγάλοι διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους μετά από μία καλή ή κακή κούρσα, το πώς κάνουν προθέρμανση ή το πόσο συγκεντρωμένοι είναι πριν τον αγώνα. Η Παυλοπούλου και ο Παπαστάμος έχουν τις προδιαγραφές να αποτελέσουν και εκείνοι αργότερα «σχολείο» για τα παιδιά που βάζουν σήμερα πρώτη φορά τα πόδια τους σε νερό. Το αμέσως προηγούμενο στάδιο όμως είναι να γίνουν καλοί μαθητές.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF