Διευκρίνιση από την ΚΟΕ

Ανακοίνωση σχετικά με την αύξηση στην επιχορήγηση για το 2017 εξέδωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, τονίζοντας ότι τα επιπλέον χρήματα είναι για το πρόγραμμα της ΓΓΑ, «Κολύμβηση στα σχολεία».

Στην ανακοίνωση της η ΚΟΕ τα αναφερει όλα ορθά, ωστόσο προεκλογικά υπήρξαν αναφορές στην προϋπολογισμό της ομοσπονδίες και την υποσημείωση ότι η ΓΓΑ τους έχει χρεώσει και στο οικονομικό κομμάτι, το πρόγραμμα «Κολύμβηση στα σχολεία». Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι υπάρχει επιχορήγηση από την πολιτεία και αυτό τονίζει και η σημερινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας.
«Σχετικά με το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης της ΚΟΕ από την ΓΓΑ, για το 2017, όπως αυτό ανακοινώθηκε και είδε σήμερα (9/3) το φως της δημοσιότητας, για την αποφυγή παρερμηνειών και λανθασμένων διαπιστώσεων, διευκρινίζεται ότι:
Στο συνολικό ποσό (2.310.000 ευρώ) που εμφανίζεται ως επιχορήγηση των έξι αθλημάτων της ΚΟΕ, έχει περιληφθεί και εκείνο (περίπου 220.000 ευρώ) που προορίζεται για τις αμοιβές των προπονητών που απασχολούνται στο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας και της ΓΓΑ για την Κολύμβηση στα Σχολεία.
Ποσό που περνάει μέσα από τον προϋπολογισμό της ΚΟΕ και φυσικά δεν κατευθύνεται για τις ανάγκες των αθλημάτων της.
Με βάση όλα αυτά, η αύξηση της επιχορήγησης της ΚΟΕ για το 2017, είναι περίπου 30.000 ευρώ (2.057.000 η επιχορήγηση του 2016) και όχι φυσικά 253.000 ευρώ, όπως εμφανίζεται».

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF