Αρχή από το παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού

Μία από τις πιο πετυχημένες Εθνική ομάδες του ελληνικού αθλητισμού, αυτή της ενόργανης γυμναστικής σε άνδρες και γυναίκες, ξεκινά τη σεζόν από το παγκόσμιο κύπελλο που διεξάγεται στο Μπακού 16-19 Μαρτίου.

Με το Λευτέρη Πετρούνια να ηγείται ως κάτοχος όλων των διαθέσιμων τίτλων (στους κρίκους) η ελληνική αποστολή η οποία αποτελείται συνολικά από έξι αθλητές και τέσσερις αθλήτριες αναχωρεί αύριο για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να κάνει το πρώτο τεστ ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στη Ρουμανία.
Η ελληνική αποστολή αποτελείται από τους Λευτέρη Πετρούνια, Νίκο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Μαρκούση, Γιώργο Χατζηευσταθίου, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Αντώνη Τανταλίδη και τις Βασιλική Μιλλούση, Αργυρώ Αφράτη, Βάλια Πλυτά και Ιωάννα Ξουλόγη. Τους αθλητές και τις αθλήτριες θα συνοδέψουν οι προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Κώστας Χατζηζήσης, Γιώργος Αγγέλου, Θεόφιλος Λαλεχός, Κώστας Σιούτης, Απόστολος Πεσσίνης, Ντιάνα Γιορντάνοβα Ντούντεβα και οι διεθνείς κριτές Νίκος Προβιάς και Φωτεινή Μέλλου. Μαζί με την ομάδα και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.

Τα νέα προγράμματα
Οι Έλληνες πρωταθλητές θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα ολοκαίνουργια προγράμματά τους μπροστά στους διεθνείς κριτές, περίπου δύο εβδομάδες μετά την επιτυχημένη παρουσία τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Σε ό,τι αφορά στους άνδρες, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί μόνο στους κρίκους, όπως και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ενώ σε δύο όργανα θα συμμετάσχουν ο Δημήτρης Μαρκούσης (έδαφος, μονόζυγο), ο Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), ο Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος, δίζυγο) και ο Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο).
Στις γυναίκες, η Αργυρώ Αφράτη θα κατέβει σε τρία όργανα (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, έδαφος), η Ιωάννα Ξουλόγη σε δύο (δοκός ισορροπίας, έδαφος), ενώ η Βασιλική Μιλλούση θα επικεντρωθεί στη δοκό ισορροπίας και η Βάλια Πλυτά στους ασύμμετρους ζυγούς.

120 αθλητές από 23 χώρες
Στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 120 αθλητές και αθλήτριες (85 άνδρες, 35 γυναίκες) από 23 χώρες.
Θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το Αζερμπαϊτζάν φιλοξενεί έναν αγώνα ενόργανης ενταγμένο στην σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα, στην οποία πρόσφατα ανατέθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – εφήβων του 2020.

Το πρόγραμμα των αγώνων
Πέμπτη 16 Μαρτίου

10:00 – 18:00: Προκριματικοί οργάνων – 1ο σκέλος
Άνδρες Έδαφος (Μαρκούσης, Τανταλίδης), Δίζυγο (Ηλιόπουλος, Χατζηευσταθίου), Κρίκοι (Πετρούνιας, Κωνσταντινίδης)
Γυναίκες Άλμα (Αφράτη), Ασύμμετροι ζυγοί (Αφράτη, Πλυτά)
Παρασκευή 17 Μαρτίου
10:00 – 18:00: Προκριματικοί οργάνων – 2ο σκέλος
Άνδρες Άλμα (-), Πλάγιος ίππος (Τανταλίδης, Χατζηευσταθίου), Μονόζυγο (Ηλιόπουλος, Μαρκούσης)
Γυναίκες Δοκός ισορροπίας (Μιλλούση, Ξουλόγη), Έδαφος (Αφράτη, Ξουλόγη)
Σάββατο 18 Μαρτίου
10:00 – 15:30: Τελικοί οργάνων – 1ο σκέλος
Άνδρες Έδαφος, Δίζυγο, Κρίκοι
Γυναίκες Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί
Κυριακή 19 Μαρτίου
10:00 – 15:30: Τελικοί οργάνων – 2ο σκέλος
Άνδρες Άλμα, Πλάγιος ίππος, Μονόζυγο
Γυναίκες Δοκός ισορροπίας, Έδαφος

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF