Επιστροφή Κρεάνκα στα όπεν μετά από 14 μήνες

Ο 45χρονος Καλλίνικος Κρεάνγκα επιστρέφει και πάλι σε ένα world tour έχοντας στόχο να επανέλθει στην παγκόσμια κατάταξη, αγωνιζόμενος στο όπεν του Μινσκ στη Λευκορωσία.

Ο Κρεάνγκα μεταβαίνει αύριο στο Μινσκ μέσω Βιέννης και θ’ αρχίσει τα παιχνίδια του στο απλό ανδρών την Παρασκευή απευθείας στο κυρίως ταμπλό. Το όπεν της Λευκορωσίας είναι της σειράς τσάλενζ και συγκεντρώνει περίπου 200 αθλητές. Οι συμμετοχές προέρχονται από 29 χώρες όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά από την Ασία και τη Νότια Αμερική.
Στα 45 χρόνια του πλέον ο Κρεάνγκα έχει μειώσει τους αγώνες του τόσο με την εθνική ομάδα όσο και με την Ενεμπόν, το γαλλικό κλαμπ στο οποίο βρίσκεται σταθερά από το 2003. Κοιτάζει βεβαίως, να κρατηθεί σε καλή κατάσταση μέσα από τα ματς αυτά, ενώ το να μένει στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης είναι σημαντικό και για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τους τελευταίους δύο μήνες δεν εμφανίζεται στη λίστα, αλλά εν δυνάμει διατηρείται στην κατάταξη, εκεί γύρω στο νούμερο 120. Αυτός είναι και ο λόγος, που στο τουρνουά της Λευκορωσίας μπήκε απευθείας στο ταμπλό των «64». Για να βγει εντελώς από το rankinglist ένας αθλητής πρέπει να συμπληρώσει οκτώ μήνες χωρίς διεθνείς αξιολογημένους αγώνες και τότε μάλιστα χάνει και πόντους. Ο Κρεάνγκα πρόλαβε τέτοια εξέλιξη τον Σεπτέμβριο όταν αγωνίστηκε με την εθνική μας ομάδα κόντρα στην Ολλανδία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το ίδιο θα κάνει και τώρα.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF