Φοβερή σφαιροβολία στο Γιουτζίν

Τις συμμετοχές για το αγώνισμα της σφαιροβολίας στο ντάιαμοντ λιγκ του Γιουτζίν ανακοίνωσαν οι διοργανωτές με το starting list να είναι άκρως εντυπωσιακό. Ενδεχομένως να είναι και ο τελικός του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Λονδίνου που θα ακολουθήσει τον Αύγουστο.

Με τέσσερις αθλητές πάνω από τα 22 μέτρα και έναν οριακά κάτω από αυτά, τους τρεις μεταλλιούχους των Ολυμπιακών του Ρίο, τέσσερις παγκόσμιος πρωταθλητές και το φρέσκο πρωταθλητή Ευρώπης στον κλειστό, η σφαιροβολία στο Πριφοντέιν Κλάσικ θα δώσει μεγάλες επιδόσεις.
Αναμφίβολα το μεγάλο όνομα είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ράιαν Κράουζερ ο οποίος έχει ρίξει 22.52μ. και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην πατρίδα του ως κάτοχος του Ολυμπιακοή τίτλου. Φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στη Νέα Ζηλανδία με 22.15μ.
Ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο, Τζο Κόβαξ έχει το ρεκόρ αγώνων από το 2015 με το εκπληκτικό 22.56μ. την ίδια χρονιά που κέρδισε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο. Είναι ο νικητής των δυο τελευταίων ετών στο Γιουτζίν.
Παρών και ο χάλκινος Ολυμιονίκης, ο οποίος το 2016 στο Πόρτλαντ είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό. Με 22.21μ. ρεκόρ, ετοιμάζεται να ρίξει αρκετά μακρύτερα καθώς πολλοί τον υπολογιζουν ως έναν από τους υποψήφιους 23μετρους.
Από αυτόν τον αγώνα δε θα μπορούσαν αν λείπουν οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής (2011 και 2013 σε ηλικία 21 και 23 ετών) Γερμανός Ντέιβιντ Στορλ με 22.20μ. και ο 20χρονος Πολωνός Κόνραντ Μπουκοβιέτσκι που στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου έριξε 21.97μ. και έχει κερδίσει τους παγκόσμιους τίτλους σε παίδες και έφηβους απειλούν τους Αμερικανούς και το Νεοζηλανδό.
Από κοντά και ο τρίτος Αμερικανός, Κουρτ Ρόμπερτς με 21.57μ. και ο κορυφαίος Αφρικανός Φρανκ Ελέμπα με 21.20μ. ο οποίος μέχρι και την τελευταία βολή ήταν τρίτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, για να χάσει το μετάλλιο τελικά από τον Γουόλς στην έκτη προσπάθεια.
Η όγδοη θέση στις συμμετοχές θα καλυφθεί από τον αθλητή που θα βρίσκεται ψηλότερα στην παγκόσμιο κατάταξη του ανοιχτού στίβου για το 2017.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF