Τίτλοι τέλους σε ηλικία 28 ετών για τη Ρόουσελ

Μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες απόλαυσε τα τελευταία δέκα χρόνια η Τζοάνα Ρόουσελ. Πλέον ήρθε η ώρα να αφήσει πίσω της την αθλήτρια και να προετοιμάσει τους νέους πρωταγωνιστές της βρετανικής ποδηλασίας.

του Στέφανου Σουλιώτη
 [email protected] 

Την αποχώρησή της από την ενεργό δράση ανακοίνωσε με γραπτή της δήλωση η Τζοάνα Ρόουσελ. Η 28χρονη Βρετανίδα είχε μία εντυπωσιακή καριέρα στην ποδηλασία πραγματοποιώντας εκείνα που θα ήθελε να καταφέρει κάθε αθλητής. Εντοπίστηκε από το πρόγραμμα ταλέντων της ομοσπονδία ποδηλασίας στα 15 της και αφού κατέκτησε το εθνικό πρωτάθλημα νεανίδων το 2005 και 2006, στη συνέχεια μπήκε στην κατηγορία γυναικών σε ηλικία 18 ετών. Το 2008 πανηγύρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση όταν τερμάτισε πρώτη στην ομαδική καταδίωξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Επανέλαβε το κατόρθωμά της την επόμενη χρονιά αλλά το 2010 και 2011 οι τραυματισμοί δεν την άφησαν να διακριθεί.
Το 2012 επέστρεψε δυναμικά και αναδείχθηκε ξανά παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ομαδική καταδίωξη, καθώς επίσης χρυσή Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο στο ίδιο αγώνισμα. Έπειτα συνέχισε να μεγαλώνει τη συλλογή μεταλλίων της από παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στο Ρίο κατέκτησε το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με τις συναθλήτριες της στην ομαδική καταδίωξη σε προκριματικό, ημιτελικό και τελικό. «Έχω καταφέρει ο,τι ονειρευόμουν στην καριέρα μου μεταξύ των οποίων πέντε παγκόσμιους τίτλους, τέσσερις ευρωπαϊκούς, χρυσά σε κοινοπολιτειακούς και Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς επίσης αμέτρητες νίκες στο εθνικό πρωτάθλημα. Όμως τα πιο σημαντικά είναι οι φίλοι που απέκτησα, οι υπέροχες αναμνήσεις που έχω και η μεταμόρφωση ενός ντροπαλού σχολειαρόπαιδου σε γυναίκα με αυτοπεποίθηση. Το να σταματήσω από την ενεργό δράση ήταν η δυσκολότερη απόφαση που πήρα αλλά είναι καιρός να κάνω ένα νέο βήμα», ανέφερε η Ρόουσελ. Η 28χρονη Βρετανίδα θα μείνει στην ποδηλασία ως προπονήτρια, ενώ παράλληλα θα προετοιμαστεί για να τρέξει σε γαλλικό event τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια του Γύρου.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF