Του άνοιξε η όρεξη για το παγκόσμιο

Ο Μιχάλης Σταματόγιαννης στο Βελιγράδι έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας αθλητής που συμμετείχε σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου. Για να ταξιδέψει στο Λονδίνο θα χρειαστεί να κάνει ατομικό ρεκόρ και να ξεπεράσει τον εαυτό του, έχοντας κλείσει τα 35 χρόνια.

φωτογραφίες Κώστας Αμοιρίδης
[email protected] follow me @amiridiskostas
[email protected]
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Αγωνιζόμενος στον προκριματικό της σφαιροβολίας στην Κόμπανκ Αρένα, ο Σταματόγιαννης πήρε το ρεκόρ του γηραιότερου Έλληνα συμμετέχοντα σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβυ από τον Χρήστο Καραγιώργο ο οποίος το 1987 σε ηλικία 33 ετών και 295 ημερών συμμετείχε στο ευρωπαϊκό που είχε γίνει στο Λεβέν της Γαλλίας και μάλιστα ήταν 12ος στα 5.000μ. βάδην με 20:33:58. Ο Σταματόγιαννης στις 4 Μαρτίου έριξε την πρώτη του βολή σε ηλικία 34 ετών και 286 ημερών.
Για να καταφέρει να αγωνιστεί και στο παγκόσμιο του Λονδίνου στον ανοιχτό, ο Σταματόγιαννης πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του. Έχει ατομικό ρεκόρ 20.17μ. (20.36μ. στον κλειστό) και το όριο είναι 20.50μ. σε ένα αγώνισμα όπου το επίπεδο παγκοσμίως είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αν τα καταφέρει δε θα είναι και στο Λονδίνο ο γηραιότερος Έλληνας, καθώς υπάρχει ο σφυροβόλος Αλέξανδρος Παπαδημητρίου που σε ηλικία 36 ετών αγωνίστηκε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για 7η φορά (όσες και ο Περικλής Ιακωβάκης στα 400μ. εμπόδια) στην καριέρα του!

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF