Φάιναλ φορ με ιδιαιτερότητες

Τρεις και σήμερα απέμειναν για το πρώτο σερβίς στο φάιναλ φορ του κυπέλλου ανδρών και μπαίνοντας στην τελική ευθεία η αλήθεια είναι ότι σχεδόν σε όλες τις φιναλίστ υπάρχουν… θεματάκια, τα οποία μπορεί και να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Η λαβωμένη Κηφισιά κι η απογοητευμένη Ορεστιάδα
Στο πρώτο ζευγάρι υπάρχουν διαφορετικού είδους προβλήματα. Η Κηφισιά που είναι και το μεγάλο φαβορί έχει τον πονοκέφαλο από τον τραυματισμό του Παπαγγελόπουλου (ενοχλήσεις στο γόνατο) που τον έχει αφήσει έξω το τελευταίο 15νθημερο, ενώ χθες και σήμερα έμεινε εκτός προπόνησης λόγω ίωσης ο Νικολάκης.
Κι οι δύο θα είναι στην αποστολή (που αναχωρεί αύριο το βράδυ) αλλά για τον Παπαγγελόπουλο τα ερωτηματικά θα παραμείνουν μέχρι και την έναρξη των αγώνων.
Στην Ορεστιάδα από τραυματισμούς δεν έχουν προβλήματα, αλλά το ζήτημα εκεί είναι η εύθραυστη ψυχολογία της ομάδας μετά τον οριστικό υποβιβασμό της στην Α2 (που σφραγίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην ήττα που γνώρισε στην Κηφισιά).
Κι εδώ λοιπόν το ερώτημα είναι αν θα λειτουργήσει ο υποβιβασμός ως κίνητρο για να αποδείξουν ότι άξιζαν κάτι καλύτερο (ειδικά μετά τις φωνές τους για κάποια αποτελέσματα) ή αν η απογοήτευση που υπάρχει καλύψει τα πάντα.

Η 4η πράξη στις μάχες των φαβορί
Το άλλο ζευγάρι, που δικαιολογημένα θεωρείται ο «τελικός» της διοργάνωσης, έχουν ανοικτούς λογαριασμούς οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν και στα πλει οφ του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός μετρά ήδη τρεις νίκες επί του ΠΑΟΚ, με διαφορετικά σκορ (3-1 στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, 3-0 στον τελικό του λιγκ καπ, 3-2 στην Θεσσαλονίκη στο β’ γύρο του πρωταθλήματος), αυτό σίγουρα παίζει έναν ρόλο, ωστόσο το Σάββατο είναι ένα άλλο ματς.
Δεδομένου ότι στο ματς του β’ γύρου ο Στάροβιτς μόλις είχε έρθει, ο ΠΑΟΚ έχει ένα συν, αλλά την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έχει ένα δικό του συν που αφορά τη συμμετοχή του Αγκάμεζ (δεν είχε παίξει στην Θεσσαλονίκη), όλως κατά πως φαίνεται ο Νταφ δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί (επίσης δεν είχε παίξει στο ματς του β’ γύρου). Ο Καναδός δεν έχει ξεπεράσει την θλάση στη γάμπα και εφόσον επιβεβαιωθεί η ανετοιμότητα του θα είναι μια σημαντική απώλεια για τον Μπόσκαν.
Αν και ίσως το ερώτημα στο συγκεκριμένο ματς είναι το ποιος μπορεί να είναι ο πιθανός απρόβλεπτος ήρωας που θα καθορίσει τη ροή του αγώνα..

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF