Τα δεδομένα για τη μεικτή σκυτάλη

Η απουσία του Παναγιώτη Σαμιλίδη από το επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στερεί από την Εθνική ομάδα ένα σημαντικό γρανάζι της καθώς ήταν πολύτιμη η βοήθεια που έδινε στη μεικτή σκυτάλη.

του Στέφανου Σουλιώτη  [email protected] 

Από τους αθλητές που έχουν το όριο για τη Βουδαπέστη δεν υπάρχει άλλος πρόσθιος κολυμβητής μέχρι στιγμής. Όλα αυτά τα χρόνια ο Σαμιλίδης υπήρξε μέλος της μεικτής σκυτάλης. Στο ευρωπαϊκό ήταν μέλος της ομάδας που τερμάτισε τέταρτη με πανελλήνιο ρεκόρ και έφερε τη χώρα στη δωδέκατη θέση του παγκόσμιου ράνκινγκ για το 2016. Ο Σαμιλίδης έχει ατομικό ρεκόρ 1:00.25, ενώ στο Ρίο που ήταν ο τελευταίος του αγώνας κολύμπησε σε 1:00.35.
Το 2015 η Ελλάδα συμμετείχε με 12 κολυμβητές στο Καζάν. Τόσους θέλει να στείλει και φέτος. Τότε εκτός από τον Σαμιλίδη η Εθνική είχε και δεύτερο πρόσθιο κολυμβητή στη διοργάνωση και ήταν ο Γιάννης Καρπουζλής. Ο κολυμβητής του ΠΑΟΚ φαντάζει ως ο πιο πιθανός αθλητής που θα καλύψει το κενό του Σαμιλίδη στη μεικτή σε περίπτωση που η ΚΟΕ αποφασίσει πως πρέπει να έχουμε παρουσία στο αγώνισμα. Η συγκεκριμένη διευκρίνηση χρειάζεται γιατί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου, η γυναικεία μεικτή σκυτάλη είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί ωστόσο δεν ταξίδεψε τέταρτη αθλήτρια για να συμπληρωθεί η ομάδα.
Η καλύτερη επίδοση του Καρπουζλή είναι το 1:01.11 από το 2009. Πέρυσι κολύμπησε σε 1:01.70, ενώ φέτος έχει 1:03.44 από τους χειμερινούς αγώνες, με τη λογική να λέει πως θα κατεβεί ο χρόνος όσο αυξάνεται η αγωνιστική του ετοιμότητα. Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Καρπουζλής έχει τις δυνατότητες να προκριθεί στο 50άρι. Το όριο είναι 27.51, φέτος έχει 27.81, ενώ το ατομικό του είναι 27.36 (ας έχουμε στο μυαλό μας και την παρουσία στη Βουδαπέστη μέσω της ποσοστιαίας προσέγγισης αν δε συμπληρωθεί η 12άδα).

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF