Αύξηση στις κατηγορίες κιλών και αγώνες δύο ημερών

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος της παγκόσμιας ομοσπονδίας πάλης στην Ελβετία όπου ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στο άθλημα που θα το βοηθήσουν να ανανεωθεί.

Σε αύξηση των κατηγοριών στα κιλά τόσο στην ελευθέρα πάλη ανδρών και γυναικών, αλλά και στην ελληνορωμαϊκή θέλει να προχωρήσει η παγκόσμια ομοσπονδία και από τις οκτώ που ήταν θα γίνουν 10. Για το ποια κιλά θα προστεθούν και πως θα διαμορφωθούν οι υπόλοιπες κατηγορίες κιλών, θα παρθεί η απόφαση κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Παρίσι. Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές θα αφορούν τις ηλικιακές κατηγορίες ανδρών-γυναικών, Κ23 και εφήβων-νεανίδων.
Μια άλλη σημαντική αλλαγή που αποφασίστηκε είναι αυτή της διάρκειας των αγώνων. Τώρα όλοι αγώνες των κατηγοριών γίνονται σε μία μέρα, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να φτάνουν αρκετές φορές στους αγώνες των μεταλλίων δίχως δυνάμεις. Η πρόταση είναι η κάθε κατηγορία να αγωνίζεται για δύο μέρες, με τη ζύγιση να γίνεται στην αρχή της κάθε μέρας με το περιθώριο διακύμανσεις να είναι στα δύο κιλά. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί και η καταπόνηση του οργανισμού των αθλητών που κάνουν εξπρές δίαιτες για να χάνουν γρήγορα κιλά. Αυτή η αλλαγή θα δοκιμαστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων που θα γίνει τον Ιούλιο στο Σαράγεβο και αν λειτουργήσει θα εφαρμοστεί από 1 Ιανουαρίου 2018.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF