Ασφαλιστικά μέτρα στον ΑΓΣ Ανατολή και απάντηση με… φάουλ

Στις δικαστικές αίθουσες οδηγείται ο ΑΓΣ Ανατολή Νέας Ιωνίας καθώς γονείς αθλητών κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα αφού διαπιστώθηκαν παρατυπίες στη λειτουργία του συλλόγου. Ηθικό ζήτημα τίθεται με την παρουσία του έμμισθου δικηγόρου του ΣΕΓΑΣ, Σεραφείμ Πολυχρόνη ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και πρόεδρος ανταγωνιστικού σωματείου…

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος έχει τονίσει πως αποτελεί πάγια τακτική του ΣΕΓΑΣ να μην εμπλέκεται σε… ενδοοικογενειακές διαμάχες. Σαφώς και δεν είναι παράνομη ή παράτυπη η απόφαση του κυρίου Πολυχρόνη να εμφανιστεί στο δικαστήριο ως δικηγόρος της μιας πλευράς, τίθεται όμως ηθικό θέμα, αφού πρόκειται για υπάλληλο της ομοσπονδίας. Άλλωστε δεν είναι ο μοναδικός δικηγόρος στο νομό Αττικής.
Στην καταγγελία της, η ομάδα των γονέων μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 20 Νοεμβρίου 2016 εμείς, τα μέλη της παράταξης ‘Ομάδα γονέων» που εξελέγησαν στο διοικητικό συμβούλιο του ΑΓΣ Ανατολή (μειοψηφία), πληροφορηθήκαμε ότι η διοίκηση του σωματείου δεν ενδιαφέρθηκε από το 2006 να σφραγίζει τα βιβλία του ούτε να τηρεί ενημερωμένο φάκελο αθλητικού σωματείου στην εποπτεύουσα αρχή, δηλαδή στο τμήμα αθλητικών φορέων της διεύθυνσης αγωνιστικού αθλητισμού της γενικής διεύθυνσης υποστήριξης αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο τμήμα αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής.
Έχοντας την πεποίθηση ότι τα πράγματα θα άλλαζαν προς το καλύτερο πήραμε θέσεις, κάναμε προτάσεις, πιέσαμε για την νόμιμη λειτουργία του ΔΣ και κατ’ επέκταση του συλλόγου, αλλά η πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου δεν ενδιαφέρθηκε να ακολουθήσει τις υποδείξεις της εποπτεύουσας αρχής για την νόμιμη επίλυση των προβλημάτων.
Και μέσα σε όλα αυτά διαπιστώσαμε ότι προσλήφθηκε το Σεπτέμβρη του 2016 προπονήτρια, για τις ακαδημίες παιδιών ηλικίας 6-10 χρονών, χωρίς πτυχίο και άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, όπως μας ενημέρωσε η ΓΓ Αθλητισμού μετά από σχετικό αίτημά μας.
Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, και σύμφωνα με τις αρχές μας, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΜΕ και προβήκαμε σε ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ για προσωρινή διοίκηση, όπως εζήτησε η εποπτεύουσα αρχή, που θα εξεταστούν, μετά από περίεργη αναβολή (αντίθετη με τα συμφέροντα του σωματείου που θα έπρεπε να προστρέξει στην άμεση επίλυση των προβλημάτων!) που ζήτησαν τα μέλη της πλειοψηφίας, την Τρίτη 21/03/2017».

Με την υπόθεση του ΑΓΣ Ανατολή Νέας Ιωνίας ασχολήθηκε καιη Περιφέρειας Αττικής, η οποία μετά από έλεγχο διαπίστωσε και η ίδια παρατυπίες. Εδώ γεννάται επιπλέον ηθικό ζητήμα για την ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ. Ναι μεν οι δικηγόροι οφείλουν να υπερασπίζονται οποιονδήποτε χρειάζεται υπεράσπισης, όμως υπάρχει η διαπίστωση για παρατυπία από θεσμικό φορέα…

Παραθέτουμε το ερώτημα που έθεσε η Περιφέρεια Αττικής:

 

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF