Ελληνικό χρώμα στο παγκόσμιο ανωμάλου δρόμου

Λίγα 24ωρα έχουν απομείνει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που διεξάγεται φέτος στην Καμπάλα της Ουγκάντα στις 26 Μαρτίου και παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα απέχει, θα υπάρχει ελληνικό χρώμα.

Στις λίστες συμμετοχής που υπάρχουν στην IAAF, έχουν δηλωθεί 557 αθλητές και αθλήτριες από 60 χώρες, μεταξύ των οποίων και πολλά μεγάλα ονόματα. Ο σκληροτράχηλος Κενυάτης Τζόφρι Κάμγουρορ τον οποίο ο Μο Φάρα θεωρεί τον πιο δύσκολο αντίπαλο του, ο Μουκτάρ Εντρίς (Αιθιοπία), ο Πόλατ Κεμπόι Αρικάν (Τουρκία), ο Λέοναρντ Κορίρ (ΗΠΑ) και ο πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου στα 3.000μ. Αντέλ Μεχάλ. Στις γυναίκες ξεχωρίζει το όνομα της κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ των 3.000μ. στιπλ Ρουθ Τζεμπέτ που τρέχει για το Μπαχρέιν και η πολύ δυνατή Φέιθ Κιπγιέγκον.
Εκεί όμως που θα γίνει η μεγάλη μάχη είναι στη μεικτή σκυτάλη. Με την Αιθιοπία να κατεβάζει Γκενζέμπε Ντιμπάμα, Γουέλντε Τουφά, Γιόμιφ Κετζέλκα και Μπόνε Τσελούκε, την Κένυα τους Άσμπελ Κίπροπ, Μπερνάρντ Κορός, Γουίνφρεντ Εμπίτε και Μπεατρίς Τσέπκοετς και την Τουρκία με Αλί Καγιά, Αράς Καγιά, Μεριέμ Ακντάγκ και Γασεμίν Καν είναι ξεκάθαρο ότι τα τρία μετάλλια μάλλον είναι προκαθορισμένα.
Ελληνικό χρώμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, θα δώσει η Ελάινα Μπαλούρη. Η 25χρονη Ελληνοαμερικανίδα, αποτελεί μόνιμο στέλεχος της ομάδας των ΗΠΑ στον ανώμαλο δρόμο και μετά τον αγώνα στο Εδιμβούργο (ΗΠΑ, Βρετανία και Ευρώπη) θα τρέξει και στην Καμπάλα ελπίζοντας να δώσει αρκετούς βαθμούς στην ομάδα των ΗΠΑ για τη γενική κατάταξη.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF