Κορυφαίος παίδας όλων των εποχών στα 400μ. εμπόδια

Από ότι φαίνεται, η Νότια Αφρική ετοιμάζεται να γίνει η επόμενη υπερδύναμη στον παγκόσμιο στίβο. Μετά τις ταχύτητες, τα άλματα και τις μεσαίες αποστάσεις, βγάζει αθλητή και στα εμπόδια. Ο Σοκουακάνα Ζαζίνι είναι πλέον ο κορυφαιος παίδας όλων των εποχών στα 400μ. εμπόδια.

Στο εθνικό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, ο 16χρονος Ζαζίνι έκανε 48.84 καταρρίπτοντας την κορυφαία επίδοση που είχε γίνει ποτέ από παίδα στο αγώνισμα και ανήκε στον Αμερικανό Γουίλιαμ Γουάιν από το 2007 με 49.01.
Ο Ζαζίνι είχε… προαναγγείλει το ρεκόρ από την περασμένη εβδομάδα όταν στο σχολικό πρωτάθλημα είχε κάνει 49.53, ενώ είχε τρέξει και τα 400μ. απλά σε 46.26!
Όταν το 2007 ο Γουάιν είχε τρέξει τα 400μ. εμπόδια σε 49.01 κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων πολλοί είχαν προβλέψει ότι θα γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής και σαν άνδρας. Τελικά έπεσαν έπεσαν έξω…
Ο προπονητής του Ζαζίνι, Χένι Κρίελ, έχει αντίθετη άποψη για τον αθλητή του. «Μαθαίνει γρήγορα, είναι διψασμένος και δουλεύει μεθοδικά. Το μόνο που του λείπει και θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά πάνω σε αυτό, είναι τεχνική» τόνισε και συμπλήρωσε ότι ο στόχος είναι να τον κάνει αθλητή 400μ. εμποδιών αλλά και… απλών.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF